Ο Πολάκης ξεσκεπάζει τον Άδωνη για την τιμή του Lucentis της Novartis (Video)

Ο Πολάκης ξεσκεπάζει τον Άδωνη για την τιμή του Lucentis της Novartis (Video)

Άστραψε και βρόντηξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην προσπάθεια του Άδωνη Γεωργιάδη να παραπληροφορήσει για την τιμή του φαρμάκου Lucentis της Novartis που ο ίδιος (Αδ. Γεωργιάδης) είχε τιμολογήσει.

Παρεμβαίνοντας ο Παύλος Πολάκης παρουσιάζοντας και τα αντίστοιχα στοιχεία κατηγόρησε τον Αδωνη Γεωργιάδη πως παρά τις προτάσεις του ΕΟΦ να τιμολογηθεί το φάρμακο με βάση τα μιλιγκράμ, προτίμησε να φτιάξει διάταξη ώστε να τιμολογηθούν με βάση τις τρεις κατώτατες τιμές της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει μάλιστα ο κ. Πολάκης, αυτό έγινε σε συνεννόηση με τον Κ. Φρουζή και τη Novartis

Έτσι, όπως λέει ο Παύλος Πολάκης, αντί για 509 ευρώ που θα ήταν η τιμή του με βάση την πρόταση του ΕΟΦ πήγε στα 875 ευρώ.

«Για την ψυχή της μάνας σου το έκανες αυτό;» λέει ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον Άδωνη Γεωργιάδη.

Σημειώνει μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο τιμολόγησης γιατί όταν ξεκινήσει μια τιμολόγηση συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο. 

Η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στο βίντεο που ακολουθεί στο 4:40

Σημείωση: Πρόσθετο ενδιαφέρον παρουσιάζει και αμερικανικό επίσημο έγγραφο όπου εμφανίζεται ο τρόπος με τον οποίο η Novartis Greece έδινε κίνητρα σε γιατρούς νοσοκομείων και κλινικών να συνταγογραφούν περισσότερο τα φάρμακα της εταιρείας και συγκεκριμένα το Lucentis.

Γράφει συγκεκριμένα το αμερικανικό κείμενο: 

«[…] Συγκεκριμένα, η Novartis Greece πλήρωσε για να ταξιδεύουν υπάλληλοι νοσοκομείων και κλινικών που ανήκουν ή ελέγχονται από το δημόσιο σε διεθνή ιατρικά συνέδρια, τα οποία πραγματοποιούνταν και στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ άλλων, ως τρόπο χρηματισμού αυτών των αξιωματούχων με αντάλλαγμα να αυξήσουν τη συνταγογράφηση του Lucentis, συνταγογραφούμενου φαρμάκου της Novartis Greece. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι υπάλληλοι της Novartis Greece ταξίδευαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και, όσο βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκόλυναν την παροχή των ανάρμοστων προνομίων στους Έλληνες παρόχους υγείας του δημοσίου.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter