Ο Πολάκης εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ο Πολάκης εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις ελλείψεις φαρμάκων

Τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων αναδεικνύει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για κερδοσκοπικό παιχνίδι φαρμακευτικών εταιριών και φαρμακαποθηκών με την ανοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει πως «για 63 από τα 230 περίπου φάρμακα και σκευάσματα που λείπουν υπεύθυνος για την προμήθεια τους είναι ο κρατικός ΙΦΕΤ» και καταλήγει τονίζοντας σκωπτικά ότι «πρέπει να φύγουν οι ακρίδες του Μητσοτάκη από την κυβέρνηση και την εξουσία».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΑΛΙΚΙ !!

Υπεύθυνη για τις ελλείψεις φαρμάκων είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η κυβέρνηση Μητσοτακη γιατί:

1) Άφησε ανεξέλεγκτες τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων από τις φαρμακευτικες και της φαρμακαποθηκεσγια να κερδοσκοπούν οι ιδιοκτήτες τους από τη διαφορά τιμής ανάμεσα σε αυτή που εισάγουν εδώ και σε αυτήν που πουλάνε στις αλλες χώρες.Από 1,7 δις οι εξαγωγές φαρμάκων το 2018 έφτασαν στα 6 δις το 2021!!

Έχουμε γίνει μια τεράστια φαρμακαποθήκη που τροφοδοτεί άλλες χώρες και εδώ ψσχνουμε για φαρμακα ευρείας  κατανάλωσης με το κυαλι!

2) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ των εξαγωγών που θα μπορούςε να πιαστεί με το πάτημα ενός κουμπιού από τον ΕΟΦ που ομως λογω πολιτικών εντολών από Μητσοτακη και Πλεύρη δεν το κάνει, ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΝ ΣΕΡΝΕΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΙΦΕΤ (ινστιτούτο φαρμακευτικής έρευνας και τεχνολογίας).

Συγκεκριμένα ,για 63 από τα 230 περίπου φάρμακα και σκευάσματα που λείπουν ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την προμήθεια τους είναι ο ΙΦΕΤ!!

Αντί να προμηθευτει τα φάρμακα ο ΙΦΕΤ έχει στήσει χορό ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ για πρώτη φορά στην ιστορία του με αυτό το αρχιλαμογιο το ΣΩΤΗΡΙΟΥ που έχουν βάλει διευθύνοντα σύμβουλο και τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗΣ στη Θεσσαλονίκη ονόματι ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ  που έχουν βάλει στο Δς !!!

Ως Συριζα-ΠΣ με πρωτοβουλία της Δωρας Αυγερη έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τον ΙΦΕΤ  από περυσι που όμως η «δικαιοσύνη Ντογιάκου» κρατάει συρταρωμένη!!

Πρόσφατα στη Βουλή είπα για τα λεφτά που έχουν φάει αυτοί οι δυο προφανως δίνοντας μερίδιο και ψηλότερα…

3) Ένα μέρος των ελλείψεων οφείλεται σε τεχνητή έλλειψη που δημιουργούν κάποιες εταιρειες για να σνεβασουντις τιμές σε φτηνά φάρμακα και ο Μητσοτακης έχει δεσμευθεί να το κάνει .

Και αυτό πιάνεται και λύνεται εύκολα με έλεγχο των αποθεμάτων .

Προφανώς και δεν χρειάζεται αύξηση της τιμής,όταν ακόμα και σήμερα το ποσοστό κέρδους των γενοσήμων είναι 500% και των πρωτοτυπων 1100% !!

4) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ  ΠΛΕΟΝ δυο πράγματα :

α) Πρέπει να φύγουν οι ακρίδες του Μητσοτάκη από την κυβέρνηση και την εξουσία.

β)Η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να εντάξει στο πρόγραμμα της για την υγεία την ανασύσταση ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. η οποία θα παράξει γύρω στα 100 φάρμακα ευρείας  κυκλοφορίας για να μπορέσουμε να απεξαρτηθούμε από τους εκβιασμούς των ιδιωτικών φαρμακευτικών ,να εξοικονομήσουμε δημόσιο χρημα και να ελέγξουμε την τιμολόγηση και βέβαια για να υπάρξουν θέσεις εργασίας για πολλά ξενιτεμένα παιδιά μας να γυρίσουν πίσω .

Παύλος Πολάκης, βουλευτής Συριζα-ΠΣ Χανιων , Αναπλ. τομεάρχης Διαφάνειας, πρώην Αναπλ Υπ. Υγείας .

Διαβάστε επίσης:

Ελλείψεις στα φάρμακα: Συνεχίζει το αφήγημα περί παγκοσμίου προβλήματος ο Πλεύρης

Περισσότερα από 200 τα φάρμακα που λείπουν από την αγορά – Η λίστα του ΕΟΦ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter