Ο πολέμαρχος υπουργός Άμυνας αφήνει παράθυρο παράκαμψης Μητσοτάκη σε περίοδο κρίσης

Ο πολέμαρχος υπουργός Άμυνας αφήνει παράθυρο παράκαμψης Μητσοτάκη σε περίοδο κρίσης

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παπαγιωτόπουλος, στέλνει μηνύματα προς την Τουρκία, σχετικά με τις δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου αναφέροντας ότι «ότι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται, η Ελλάδα δεν προκαλεί, δεν θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια».

Αλλά δεν παρέμεινε εκεί καθώς αποκάλυψε ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής. Θα πείτε υπουργός Αμυνας είναι, σενάρια κάνει. Ναι αλλά μάλλον δεν είναι πρέπον να το αναφέρει στα ΜΜΕ. Σε λίγο θα μας δείξει και τους χάρτες ως πολέμαρχος που θέλει να παρουσιάζεται.

Και εδώ έριξε τη βόμβα αναφέροντας «η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά, αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατείνει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός».

Δηλαδή τι εννοεί ο υπουργός Άμυνας όταν αναφέρει ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός; Υπάρχει περίπτωση αν βρεθεί σε κατάσταση κρίσης η χώρα ο πρωθυπουργός να μην μπορεί; Θεωρεί ο Νίκος Παπαγιωτόπουλος ως επί της Άμυνας αρμόδιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι θέση; Δεν θα έχει τη βούληση; Δεν θα γνωρίζει τα θέματα και θα αναλάβει ο ίδιος;

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού Άμυνας, σε μια κυβέρνηση με σοβαρό πρωθυπουργό θα προκαλούσαν την εκδίωξη του πάραυτα. Σκεφτείτε έναν Κωνσταντίνο Καραμανλή ή έναν Ανδρέα Παπανδρέου να τους έλεγε και μάλιστα δημόσια ότι θα τους παρέκαμπτε ο υπουργός Άμυνας. Δεν θα έβρισκε μέρος να κρυφτεί.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει προκαλέσει πολλές φορές αναταραχή στη χώρα με τις δηλώσεις του. να θυμηθούμε όταν ανέφερε ότι ο στρατός θα αναλάβει και την εσωτερική ασφάλεια. Μια δήλωση που την πήρε ασθμαίνως πίσω. 

Οι δηλώσεις αυτές πρέπει να μαζεύονται άμεσα, γιατί αλλιώς αφήνουν πολλά μα πάρα πολλά ερωτήματα.

Μην ξεχνάμε την κρίση του 1965 που ο τότε υπουργός Άμυνας Πέτρος Γαρουφαλιάς αρνήθηκε να παραιτηθεί με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, να δημιουργηθεί πολιτική κρίση που μας οδήγησε στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter