Ο πολιτικός κόσμος αποδίδει φόρο τιμής στο νεκρό σμηναγό – Τσίπρας: Χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο

Ο πολιτικός κόσμος αποδίδει φόρο τιμής στο νεκρό σμηναγό – Τσίπρας: Χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο

“Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της πολεμικής μας αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε ταυτόχρονα τη βαθιά ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινά συλλυπητήριά του, στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου Γιώργου Μπαλταδώρου.

“Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας, εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας.»

Φόρος τιμής από το Ελληνικό Κοινοβούλιο

Τη θλίψη για το θάνατο του σμηναγού, Γεώργιου Μπαλταδώρου, κυβερνήτη του αεροσκάφους M2000-5 που κατέπεσε σήμερα βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, εξέφρασε εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βούτσης.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας Γ. Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Στην οικογένεια του εκλιπόντα, και στα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα του πιλότου του οποίου το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 κατέπεσε βορειοανατολικά της Σκύρου, εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Τόσκας επισημαίνει: «Σήμερα θρηνεί η οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων έναν από τους φρουρούς του Αρχιπελάγους. Έπεσε στο πατριωτικό καθήκον. Τα συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην Πολεμική Αεροπορία και την οικογένεια του σμηναγού, Γεώργιου Μπαλταδώρου, κυβερνήτη του αεροσκάφους M2000-5 που κατέπεσε βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Θεοδωράκης τονίζει: «Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς».

«Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του», ανέφερε σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Φώφη Γεννηματά για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε. Αποστολάκη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter