Ο Πολιτισμός στο απόσπασμα

Ο Πολιτισμός στο απόσπασμα

Ποτέ ξανά καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κατάφερε να ενώσει και να ξεσηκώσει όλους τους καλλιτέχνες, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων απέναντί της. Το κατάφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όλοι οι καλλιτέχνες, όλων των κλάδων από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη ζητούν την απόσυρση των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων από το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, έναρξη διαλόγου με τους εργαζόμενους στον πολιτισμό για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους και την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

*** Και πως αντιμετωπίζει το θέμα το Μέγαρο Μαξίμου και η Λίνα Μενδώνη; «Κάποιοι δεν το κατάλαβαν ή κάποιοι δεν θέλησαν να τους αφήσουν να το καταλάβουν», είπε η υπουργός Πολιτισμού, ταυτιζόμενη με τη «γραμμή Μαξίμου» και τα όσα είπε στο briefing o Γιάννης Οικονόμου. Αδιαλλαξία, απαξίωση και προσβλητικές δηλώσεις. Όπως ακριβώς αντιμετώπιζαν τους νέους την περίοδο του κορονοϊού. Θυμάστε; Κοινή συνισταμένη ότι τόσο μεταξύ των νέων, όσο και μεταξύ των καλλιτεχνών η Νέα Δημοκρατία σίγουρα δεν πρώτη στις προτιμήσεις τους.

*** Παραιτήθηκε προχθές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύσσωμο το καθηγητικό προσωπικό της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και το υπουργείο Πολιτισμού έβγαλε non paper ότι παραιτήθηκαν εκ του ασφαλούς επειδή είχε λήξει η θητεία τους. Εννοείται ότι τα Πετσωμένα ΜΜΕ το δημοσίευσαν χωρίς να αλλάξουν ούτε κόμμα, αλλά και οι πέτρες γνωρίζουν ότι η θητεία των καθηγητών λήγει κάθε 6 μήνες και ανανεώνεται αυτόματα. Το πρόγραμμα του 2ου εξαμήνου είναι αναρτημένο και οι καθηγητές είναι αυτοί με… τη ληγμένη θητεία.

*** Σειρά απέναντι στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο υποβαθμίζονται τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με αυτά των απολυτηρίων λυκείου, πήραν χθες οι καθηγητές της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), οι οποίοι επίσης παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους.
Μάλλον κι αυτοί δεν κατάλαβαν ή χειραγωγήθηκαν…

*** Υπέρ των funds τάχθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Πλέον οι εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων θα μπορούν να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds. Ξεκινά ο εφιάλτης για 700.000 δανειολήπτες. Για μένα, για σένα, για τον γείτονα, για τον συγγενή. Η Δικαιοσύνη στα καλύτερά της, όπως όλα και τα πάντα στην Ελλάδα του Μητσοτάκη.

*** Ζούμε τη φάση που δεν μας φαίνεται περίεργο ότι οι αστυνομικοί συνομιλητές των εμφανιζόμενων ως εμπλεκόμενων στη Greek Mafia, παραμένουν στις θέσεις τους, αλλά μας φαίνεται περίεργο που ξεκινά σχετικά εισαγγελική έρευνα.
Πιο κάτω έχει ή πιάσαμε τελείως πάτο;

*** Και ο Πέτρος Φιλιππίδης ελεύθερος μέχρι το Εφετείο για τις δύο απόπειρες βιασμού. «Δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι φυγόδικος, δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια, η οποία συμπλήρωσε πως ο ίδιος ο ηθοποιός είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί ξανά σε αυτούς τους χώρους.
Ούτε να γελάσω δεν μπορώ, αλήθεια…

*** Ενοχλήθηκε ο Μητσοτάκης που ακούστηκε ο ύμνος του ΕΑΜ στην προεκλογική του συγκέντρωση στην Πάτρα. «Εάν θέλετε να πείσετε ότι δεν επενδύετε συνειδητά στους διχασμούς του παρελθόντος, διαλέξτε τουλάχιστον, κύριε Τσίπρα, άλλη μουσική εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ», του είπε στη Βουλή, μιμούμενος τον Ευάγγελο Αβέρωφ, ο οποίος το 1982 είχε αποχωρήσει  μαζί με σύσσωμη την ΚΟ της ΝΔ από την ψηφοφορία για την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης.

Αλλά αυτή δεν ήταν πάντα η Νέα Δημοκρατία;

*** Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα από την ανακοίνωση της ένταξης του Σπύρου Καρανικόλα στη ΝΔ. Αυτός πήγαινε στον ΣΚΑΪ, δηλαδή τι πήγαινε στασίδι κανονικό είχε, και το μόνο που έκανε ήταν να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ε, αυτό ακριβώς ήταν και το «διαβατήριό» του για να περάσει από τον «έλεγχο» της Πειραιώς.
Η πλάκα όμως είναι άλλη. Ο κ. Καρανικόλας γίνεται μάλλον ο πρώτος πολιτικός παγκοσμίως που έχει κάνει τατουάζ το όνομα ενός κόμματος, αλλά θα κατέβει στις εκλογές με άλλο.
Θα μπορούσε όμως στη θέση του να κάνει ένα cover up τατουάζ με το όνομα του Μητσοτάκη. Γιατί όχι;

** Στην Κύπρο έχουν debate απόψε οι δύο μονομάχοι του προεδρικού θώκου, Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης. Στην Ελλάδα ο Τσίπρας κυνηγάει τον Μητσοτάκη 7 χρόνια να τα πουν όπου θέλει, όποτε θέλει και με όποιον θέλει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter