Ο πονηρίδης κύριος Στουρνάρας

Ο πονηρίδης κύριος Στουρνάρας

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο μαθητής του Γιάννου Παπαντωνίου, έμμισθος σύμβουλος της Novartis και εμπλεκόμενος στο ομώνυμο σκάνδαλο (γιατί έχει σημασία η ιστορία του καθενός) , το απόγευμα της Δευτέρας, διέρρευσε πως η ΤτΕ θα ελέγξει το δάνειο του Πολάκη.

Το να υπάρχουν ολόγυρα ακάλυπτα δάνεια για τα οποία είναι σε εξέλιξη εισαγγελικές έρευνες και διώξεις και συ ως Διοικητής της ΤτΕ να ελέγχεις το δάνειο του Πολάκη δεν είναι μόνο υποκρισία και επιλεκτικότητα είναι αθλιότητα. Όχι γιατί ο Πολάκης πρέπει να είναι εκτός ελέγχου, αλλά γιατί είναι αυτός που με την πολιτική του στο Υπουργείο έχει καταστήσει την οικογένεια Στουρνάρα ελεγχόμενη. Για μια ακόμη φορά ο Στουρνάρας χρησιμοποίησε την Κεντρική Τράπεζα για ιδιωτικό όφελος και εκδίκηση. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, τηλεφώνησε ο ίδιος στο Στουρνάρα και αφού του γνωστοποίησε πως είναι καλοδεχούμενος ο έλεγχος, θύμισε στον Διοικητή της ΤτΕ τις υποχρεώσεις του σε σχέση με σκανδαλώδη δάνεια.Το ίδιο βράδυ η ΤτΕ ανακοίνωση πως το δάνειο του υπουργού είναι καθ’ όλα νόμιμο (αυτό άλλωστε είχε πει και η Τράπεζα Αττικής).

Το τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο αντρών τα δημοσίευσε το Documento. Ο Παύλος Πολάκης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα. Ο Στουρνάρας όμως έκανε την πάπια. Δεν επιβεβαίωσε τους διαλόγους που τον εκθέτουν αλλά ούτε και τους διέψευσε. Επέλεξε να κάνει διαρροή και πάλι στα ΜΜΕ των οποίων την ισχύ χρησιμοποιεί ενώ στις κατ ιδίαν επικοινωνίες , όπως αποδεικνύει η επικοινωνία με τον Πολάκη, είναι «ναι μεν αλλά». 

Στις διαρροές αυτές τα ΜΜΕ και κατ ουσίαν ο Στουρνάρας, θέτουν το θέμα για το αν ο Πολάκης ηχογράφησε παράνομα το Στουρνάρα. Προσέξτε, δεν διαψεύδει όσα ειπώθηκαν, απλώς μετατρέπει ένα σοβαρό πολιτικό θέμα που έχει προκύψει, δηλαδή της ψεύτικης είδησης και της προσωπικής του ευθύνης σε όλα αυτά, σε ποινικό. Αν τυχόν ο Πολάκης δηλώσει πως δεν τον ηχογράφησε, τότε προφανώς θα βγει να διαψεύσει τους διαλόγους που τον εξευτελίζουν. Αν δηλώσει πως στην ηχογράφηση οφείλεται η ακρίβεια όσων έχουν γραφτεί τότε για μια ακόμη φορά θα μπορέσει να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα.

Ο πονηρίδης κύριος Στουρνάρας πρέπει να απαντήσει σε όσα του έθεσε τηλεφωνικά ο Πολάκης αλλά κυρίως στο ποια είναι η σχέση του με τη διαρροή περί σκανδαλώδους δανείου που τελικώς ο ίδιος αναγκάστηκε να χαρακτηρίσει νόμιμο. Το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό. Και ένα μεγάλο μέρος του αφορά το ρόλο του Στουρνάρα ως πολιτικάντη και όχι ως κεντρικού τραπεζίτη. Συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ΤτΕ και τις Τράπεζες ως πολιτικό φέουδο και την θεσμική εξουσία ως προσωπική κάλυψη. 

Μια και ο ίδιος ξαναέβαλε θέμα για την Τράπεζα Αττικής, πρέπει να απαντήσει γιατί δεν διώχνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, Πανταλάκη ο οποίος βαρύνεται με τρεις κακουργηματικές διώξεις που αφορούν το ρόλο του ως τραπεζικό στέλεχος; Η διατήρησή του είναι θέμα συμπάθειας ή έγκρισης των πρακτικικών; Ή «είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει» που θα έλεγε και ο Καβαδίας;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter