Ο Πορτοσάλτε έπαθε Πάγκαλο: Μαζί τα καταναλώσαμε τα 43 δισ. (Video)

Ο Πορτοσάλτε έπαθε Πάγκαλο: Μαζί τα καταναλώσαμε τα 43 δισ. (Video)

Ο Άρης Πορτοσάλτε από την υπερπροσπάθεια του να «πουλήσει» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το «νέο εθνικό σχέδιο στήριξης» των πολιτών μπροστά στις αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος έπαθε Παγκαλίτιδα και θυμήθηκε το γνωστό «Μαζί τα φάγαμε» εννοώντας τα 43 δισεκατομμύρια, που δανείστηκε πέρυσι η χώρα για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, όταν τον ρώτησε ο Δημήτρης Οικονόμου αν αυτές οι επιδοτήσεις θα φανούν στην αγορά με μειώσεις των τιμών, ο Άρης Πορτοσάλτε απάντησε πως όλοι μαζί τα δανειστήκαμε άρα όλοι μαζί θα τα πληρώσουμε…

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε:

«Θέλω να θυμίσω κάτι που συνέβη πριν από ένα χρόνο. 43 δισ. δανείστηκε η Ελλάδα για την πανδημία. Όλοι μας δανειστήκαμε 43 δισ. και αυτοενισχυθήκαμε και αυτό, συγγνώμη που θα το πω ωμά, φαίνεται. Δηλαδή θέλω να πω, πως είναι αυτό που λένε “έχουμε καλή ατμόσφαιρα στα παρασκήνια και αυτό φαίνεται στην σκηνή”;. Ε φαίνεται. Τα 43 δισ. δεν κρύβονται, όσο και αν έχουν στοκαριστεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν κρύβονται.

Και ξαναγυρίζουμε πάλι στο – (“Παγκάλιον refrain”) – σε αυτό που έλεγε ο Πάγκαλος. Όλοι μαζί τα καταναλώνουμε παιδιά. Εμείς θα τα πληρώσουμε όλα αυτά. Για αυτό λέμε θα έπρεπε νωρίτερα, οι εταιρίες θα έπρεπε να πάρουν νωρίτερα ένα μεγαλύτερο κόστος για να μην μεγαλώνει η δυσαρέσκεια της κοινωνίας. Η κοινωνία είναι δυσαρεστημένη. Όπως δεν κρύβονται τα 43 δισ., έτσι δεν κρύβεται και η δυσαρέσκεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter