Ο Πορτοσάλτε «προσυπογράφει» το αναθεωρητικό παραλήρημα Συρίγου για το Πολυτεχνείο (Video)

Ο Πορτοσάλτε «προσυπογράφει» το αναθεωρητικό παραλήρημα Συρίγου για το Πολυτεχνείο (Video)

Το κρεσέντο του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, από το βήμα της Βουλής σχετικά με την αντίσταση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε ένα δυνατό «highlight» αναθεωρητισμού όσον αφορά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής.

Οι βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς, πλήθος ακαδημαϊκών, ιστορικών καταδίκασαν άμεσα τις δηλώσεις Συρίγου, επισημαίνοντας με κάθε τρόπο το ότι ο ίδιος ερμήνευσε τα τότε γεγονότα έχοντας πάρει απόσταση από την αλήθεια, καθώς «αγκάλιασε» αφηγήματα που ακούγονται στα άκρα της δεξιάς παράταξης.

Διαβάστε επίσης: Αδιανόητες καταστάσεις στη Βουλή: Ο υφυπουργός Παιδείας θεωρεί «πολιτικό μύθο» την αντίσταση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας

Πέρα από τη συντονισμένη οργής για τα λεγόμενα Συρίγου, υπάρχουν και εκείνοι που επικρότησαν, με έμμεσο ή και άμεσο τρόπο τον «λίβελο» αναθεωρητισμού του υφυπουργού στη Βουλή. Ένας εξ αυτών είναι ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής στο ΣΚΑΪ συνεχάρη τον Συρίγο για «τον συντεταγμένο λόγο του» στο Κοινοβούλιο, ο οποίος «αποδόμησε τον υπαρξιακό μύθο της Αριστεράς…»

Μετά τα… συγχαρητήρια ήρθαν και τα «καρφιά» προς την Αριστερά από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ. «Εάν κάποιος θέλει να ζει με τον μύθο του, ΟΚ υπάρχουν μύθοι ακόμα και σε εθνικό επίπεδο. Αλλά οι επαγγελματίας μετά διαχειριστές της ιστορίας του Πολυτεχνείου πάνω στο οποίο χτίστηκαν καριέρες, ενοχλούνται με αυτά που είπε ο Συρίγος», σημείωσε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Η τοποθέτηση Πορτοσάλτε για Συρίγο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter