Μετά το σκάνδαλο Χειμάρα, ο Πορτοσάλτε ζητά παλιούς βουλευτές που… ήξεραν τα κόλπα (Video)

Η τροπή της υπόθεσης Χειμάρα έχει δημιουργήσει εκνευρισμό, τόσο στο Μαξίμου, όσο και στα φίλια ΜΜΕ, που πασχίζουν να φτιασιδώσουν την εικόνα της κυβέρνησης, ενώ «σκάνε» τα σκάνδαλα το ένα πίσω από το άλλο. Άλλωστε, πριν τον βουλευτή Φθιώτιδας, οι γαλάζιες «ακρίδες» είχαν μετακομίσει στα… Γρεβενά για χάρη του Πάτση.

Κρίνοντας δε από τον τρόπο με τον οποίον σχολιάστηκε η υπόθεση Χειμάρα το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, γίνεται αντιληπτό ότι η ημέρα… δεν ξεκίνησε καλά για τους σταθερούς υποστηρικτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου.

Ο δε Πορτοσάλτε, μέσα από την -αποτυχημένη- προσπάθειά του να προσδώσει χιουμοριστικό τόνο στην υπόθεση, ανέφερε ότι παλαιότερα τα πράγματα ήταν απλούστερα διότι η παλιά γενιά πολιτικών «ήξερε και τα κόλπα», σε αντίθεση με τη νέα γενιά που… πιάνεται ευκολότερα με τη γίδα στην πλάτη.

Μέσα από το χιούμορ, «αχνοφάνηκε» μία στάλα… απελπισίας για τη «νέα φουρνιά» των γαλάζιων αρίστων, η οποία… δίνει δικαιώματα για να αποκαλυφθούν τα αμαρτωλά έργα και οι ημέρες της από την ερευνητική δημοσιογραφία που βρίσκεται μακριά από τις λίστες.

Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος:

Πορτοσάλτε: «Υπάρχει κι άλλο φάουλ στη ΝΔ. Εδώ τα λέμε όλα. Είναι ότι αυτοί είναι όλοι φρέσκοι…»

Οικονόμου: «Είναι η νέα γενιά που λέμε, η ανανέωση…»

Πορτοσάλτε: «Αν ξεκινάμε με τη νέα γενιά έτσι…»

Οικονόμου: «Ωραία ανανέωση, βάλε τους παλιούς μέσα»

Πορτοσάλτε: «Φέρτε πίσω την παλιά γενιά που τα ‘ξερε. Για να το πω κι αλλιώς, που ήξερε τα κόλπα».