Ο πόθος για εκδίκηση κινεί τη ΝΔ

Ο πόθος για εκδίκηση κινεί τη ΝΔ

Στην «πυρά» οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις, στον «καιάδα» οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου της Νοvartis.

Η NΔ με την… ευγενική σύμπραξη όλων των υπολοίπων κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την «υπόθεση Παπαγγελόπουλου», μπορεί να μην έχει ακόμα καταφέρει, μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης της χώρας να βάλει τις μπουλντόζες στο Ελληνικό, κατάφερε όμως αυτό που την «έκαιγε» περισσότερο από όλα και δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη της χώρας.

Κατάφερε παρά την σαφή ελληνική και διεθνή νομοθεσία που διέπει το καθεστώς προστασίας μαρτύρων, παρά τις προειδοποιήσεις ακόμα και από Αμερική πλευρά για τις σοβαρές κυρώσεις που θα έχει η χώρα εάν βάλει σε κίνδυνο την προστασία των προστατευόμενων μαρτύρων, να τα γράψει όλα στα παλιά της τα παπούτσια. 

Να απαιτήσει και να ληφθεί εν τέλει απόφαση να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες δια ζώσης και χωρίς προστατευμένα χαρακτηριστικά.

Γιατί τι είναι οι νόμοι και οι κυρώσεις που θα υποστεί η χώρα μας για την παραβίαση τους μπροστά στο μένος τους απέναντι στους δύο αυτούς πολίτες που επιμένουν να καταθέτουν για εμπλοκή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis;

Ο πόθος για εκδίκηση είναι αυτός που κινεί τα νήματα… 

Εκδίκηση σε αυτούς που τόλμησαν να μιλήσουν για πολιτικούς επιμένοντας μέχρι τελευταία στιγμή ότι αυτοβούλως προσήλθαν στη Δικαιοσύνη και κανείς «σκευωρός» δεν τους στρατολόγησε.

Γιατί όπως πλέον περίτρανα έχει αποδειχθεί, για την πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής δεν έχει καμία σημασία τι λένε αυτοί οι άνθρωποι και εάν (και πως) αποδεικνύουν τις καταγγελίες τους. Eπίσης, για την πλειοψηφία της προανακριτικής, φαίνεται, πως δεν παίζει κανένα ρόλο ούτε η θέση του αρμόδιου Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ, που στην ξεκάθαρη απάντηση του στο σχετικό ερώτημα καθιστά σαφές ότι οι μάρτυρες δε μπορούν να εξεταστούν με τον τρόπο που επιθυμεί η ΝΔ και οι λοιποί της Επιτροπής – πλην ΣΥΡΙΖΑ. Μία απάντηση που και επιμελώς απέκρυπταν και το περιεχόμενό της δεν στάθηκε ικανό για να «ιδρώσει» το «αυτί» τους.

Εκείνο που ενδιαφέρει είναι η ηθική και νομική εξόντωση των προστατευόμενων μαρτύρων. Η απαξίωση και εν τέλει η εξουδετέρωση τους. Απομένει να δούμε αν θα είναι το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων αυτό που θα καταφέρει να βάλει ανάχωμα στις άνομες επιδιώξεις των «εισαγγελέων» της Προανακριτικής, που η λειτουργία τους κάθε άλλο παρά συνάδει με εκείνη μιας ευνομούμενης πολιτείας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter