Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια

Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια

Διατάγματα με τα οποία αναγνωρίζονται οι περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια ως ανεξάρτητες περιοχές, υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Τα διατάγματα για την ανεξαρτησία των δύο περιοχών ανοίγουν το δρόμο για την επίσημη προσάρτηση των κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ενδιάμεσο βήμα που απαιτείται προτού ο Πούτιν προχωρήσει με τα σχέδιά του να ανακοινώσει την Παρασκευή ότι οι περιοχές αποτελούν μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τα υπογεγραμμένα διατάγματα δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου:

Τελετή για υπογραφή συμφωνιών

Το μεσημέρι της Παρασκευής στο Κρεμλίνο θα πραγματοποιηθεί τελετή με την υπογραφή συμφωνιών για την προσχώρηση τεσσάρων νέων εδαφών – των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια – στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η τελετή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3μμ. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπογραφεί συμφωνία ένταξης στη Ρωσία και με τις τέσσερις οντότητες στις οποίες διεξήχθησαν δημοψηφίσματα. Ενώ Πούτιν θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των απελευθερωμένων εδαφών.

Στις 23-27 Σεπτεμβρίου, οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και η περιφέρεια της Χερσώνας και στην περιοχή της Ζαπορίζια, διεξήχθησαν δημοψηφίσματα για την προσχώρηση των περιοχών αυτών στη Ρωσία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων ψήφισε υπέρ. Ο Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα θα στηρίξει μια απόφαση που θα ληφθεί από τους κατοίκους αυτών των εδαφών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter