Ο Πούτιν απειλεί να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα αν αναπτυχθεί το ΝΑΤΟ σε Σουηδία και Φινλανδία

Ο Πούτιν απειλεί να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα αν αναπτυχθεί το ΝΑΤΟ σε Σουηδία και Φινλανδία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν «εντάσεις» στη σχέση της Μόσχας με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, μετά την απόφαση των δύο χωρών να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Interfax και Ria.

Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, θα είναι αναγκασμένη να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα εάν αναπτυχθούν υποδομές του ΝΑΤΟ στις δύο σκανδιναβικές χώρες, καταγγέλλοντας τις “ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες” του ΝΑΤΟ, το οποίο επιδιώκει «να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του», όπως είπε.

«Με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, δεν έχουμε τα προβλήματα που έχουμε με την Ουκρανία. Θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ας προχωρήσουν», δήλωσε ο Πούτιν στη ρωσική κρατική τηλεόραση μετά από συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες στο Αζερμπαϊτζάν.

«Αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπήρχε απειλή πριν, ενώ τώρα, εάν αναπτυχθούν εκεί στρατιωτικά τμήματα και υποδομές, θα πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα και να δημιουργήσουμε τις ίδιες απειλές για τα εδάφη που δημιουργούνται απειλές εναντίον μας».

Επισήμανε επίσης, ότι είναι αναπόφευκτο οι σχέσεις της Μόσχας με το Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη να επιδεινωθούν λόγω της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

«Όλα ήταν καλά μεταξύ μας, αλλά τώρα μπορεί να υπάρξουν κάποιες εντάσεις, σίγουρα θα υπάρξουν», είπε. «Είναι αναπόφευκτο αν υπάρχει απειλή για εμάς».

Ο Ρώσος πρόεδρος επέμεινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην Ουκρανία και πετυχαίνουν τους στόχους τους. Σύμφωνα με το Interfax, είπε ότι οι στόχοι αυτής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δεν έχουν αλλάξει, όμως «μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές τακτικές». Ο απώτατος στόχος, συνέχισε, είναι «να απελευθερωθεί» το Ντονμπάς και να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει κανένα νόημα να ορίσει μια ημερομηνία λήξης για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ενώ επανέλαβε, σχολιάζοντας το πυραυλικό πλήγμα σε ένα ουκρανικό εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ, ότι η Ρωσία δεν χτυπάει πολιτικούς στόχους.

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter