O Πούτιν σε βαθυσκάφος για να δει από κοντά το ναυάγιο ενός σοβιετικού υποβρυχίου (Video)

O Πούτιν σε βαθυσκάφος για να δει από κοντά το ναυάγιο ενός σοβιετικού υποβρυχίου (Video)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν βούτηξε σήμερα με βαθυσκάφος σε βάθος 50 μέτρων για να δει από κοντά ένα σοβιετικό υποβρύχιο, που είχε βυθιστεί στον Φινλανδικό Κόλπο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο.

Η κατάδυση με το βαθυσκάφος C-Explorer 3, που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη νήσο Χόγκλαντ, διήρκησε περίπου μία ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μια τιμητική πλακέτα τοποθετήθηκε παρουσία του Ρώσου προέδρου από δύτες στο κουφάρι του υποβρυχίου και κατόπιν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, διευκρίνισε το Κρεμλίνο.

Τον Σεπτέμβριο του 1942, το υποβρύχιο είχε καταστρέψει τρία εχθρικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα, προτού πέσει σε γερμανική νάρκη και βυθιστεί έχοντας πλήρωμα 40 μελών, οι οποίοι έχασαν όλοι τη ζωή τους.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η Ρωσία δεν ξεχνά τους ήρωές της, δεν ξεχνά εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ασφάλεια της Πατρίδας μας» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις που έκανε μόλις επέστρεψε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter