Ο Πούτιν θέλει να μπει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα – Καλοβλέπει επέκταση στην Αφρική

Ο Πούτιν θέλει να μπει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα – Καλοβλέπει επέκταση στην Αφρική

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πραγματοποιεί κινήσεις τακτικής, προσεγγίζοντας τις αφρικανικές χώρες, με στόχο να εγκαθιδρύσει την επιρροή της χώρας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να θέσει τους πυλώνες της ρωσικής επιρροής στην αφρικανική ήπειρο, μπαίνοντας… ανάμεσα στα σχέδια των ΗΠΑ και της Κίνας, οι οποίες εκμεταλλεύονται, μέσω των εταιρειών τους, σχεδόν κατά αποκλειστικότητα, πολλές παραγωγικές πηγές της ηπείρου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, προχωρά με σταθερά βήματα προς την σύναψη συμφωνιών και το άνοιγμα επικοινωνιακών διαύλων με τους ηγέτες των αφρικανικών χωρών.

Το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου, ο Πούτιν ήταν πρόεδρος στο πρώτο Οικονομικό Συνέδριο Ρωσίας – Αφρικής στο Σότσι, στο οποίο παραβρέθηκαν 47 ηγέτες κρατών. «Η Ρωσία έχει πολλά να δώσει στις αφρικανικές χώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πούτιν, καταδικάζοντας μάλιστα τις χώρες της Δύσης για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της ηπείρου, τονίζοντας επίσης το ότι η Ρωσία: «προβάλλει ως εταίρος χωρίς πολιτικά ή άλλης φύσεως προαπαιτούμενα».

Η Αιθιοπία ακολούθησε τη Μοζαμβίκη και τη Μαδαγασκάρη

Πρόσφατα, η εφημερίδα Moscow Times τιτλοφορούσε το πρωτοσέλιδό της «Η Ρωσία διαγράφει το χρέος της Αιθιοπίας», ίσο με 163 εκατομμύρια δολάρια. Η κίνηση του Πούτιν ακολουθεί τις αντίστοιχες διαγραφές χρεών της Μοζαμβίκης, της Μαδαγασκάρης και της Τανζανίας. Χρέη που χρονολογούνται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, και που η Μόσχα δεν είχε καμία ελπίδα να εισπράξει ποτέ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter