Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ρώσους να «μείνουν σπίτι»

Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ρώσους να «μείνουν σπίτι»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την αναβολή της ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές, κήρυξε μία εβδομάδα πληρωμένης αδείας στους πολίτες της χώρας, ζητώντας τους να μείνουν στο σπίτι.

«Βλέπουμε πως η επιδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται ραγδαία παγκοσμίως, σε πολλές χώρες ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται υπό απειλή» είπε ο Πούτιν. «Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς είναι η υγεία, η ζωή και ασφάλεια των ανθρώπων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πρέπει να αναβληθεί η ψηφοφορία (σ.σ είχε προγραμματιστεί για τις 22/4) σε μεταγενέστερη ημερομηνία», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμά του, σημειώνοντας απευθυνόμενος προς τους πολίτες: «το ασφαλέστερο αυτή τη στιγμή είναι να είστε στο σπίτι σας».

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι πολίτες της χώρας δεν θα εργαστούν την επόμενη εβδομάδα, έως την 5η Απριλίου, χωρίς να χάσουν τις μισθολογικές απολαβές τους, προκειμένου να «επιβραδυνθεί η εξάπλωση της νόσου». Εντούτοις, δεν κήρυξε απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εμπορικά καταστήματα και οι απαραίτητες διοικητικές υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά. «Όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει όλον τον κόσμο, αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες μπορεί να είναι το προσεχές μέλλον μας» συμπλήρωσε. Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σειρά μέτρων οικονομικής στήριξης σε πρόσωπα και επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι «η ρωσική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις εξαιτίας των συνεπειών της επιδημίας».

Παράλληλα, έδωσε εντολή για την αυτόματη ανανέωση όλων των κοινωνικών επιδομάτων για ένα διάστημα 6 μηνών, τη διακοπή των πληρωμών δανείων των πολιτών και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας. «Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται και θα ληφθούν, θα λειτουργήσουν, θα έχουν αποτέλεσμα, εάν εμείς σταθούμε ενωμένοι και αντιληφθούμε την υπάρχουσα κατάσταση» υπογράμμισε ο Ρώσος ηγέτης, απευθύνοντας έκκληση για «αλληλεγγύη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter