Ο Πρετεντέρης χαίρεται που δεν γίναμε Ελβετία!

Ο Πρετεντέρης χαίρεται που δεν γίναμε Ελβετία!

Τρικυμία εν κρανίω για τον άλλοτε ισχυρό ΔΟΛ Γιάννη Πρετεντέρη και σήμερα αρχιερέα λιβανίσματος της Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη σημερινή του στήλη, «Εμπιστευτικά» στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» συμφερόντων του υπόδικου Βαγγέλη Μαρινάκη, εφοπλιστή, εκδότη, καναλάρχη και φίλο της πρωθυπουργικής οικογένειας δίνει τα ρέστα του κατά οποιασδήποτε απόφασης που θα μπορούσε να… αλλοιώσει την ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρχικά συγκρίνει την Ελλάδα με την πάμπλουτη, «ουδέτερη», τραπεζόπληκτη και «ομόσπονδη» Ελβετία όπου εκεί –άκουσον άκουσον- δεν ισχύει η καθ’ ημάς αναλλοίωτη δημοκρατία και φτιάχνουν από το 1959 κυβερνήσεις συνεργασίας με ποσοστώσεις μεταξύ των κομμάτων.

Εδώ όμως για τον κύριο Πρετεντέρη, δεν πρέπει να συζητάμε τέτοια πράγματα γιατί αυτό δεν είναι…  Δημοκρατία. Όπως λέει μάλιστα στις περισσότερες ευρωπαϊκές δημοκρατίες και στην Ελλάδα έχουμε άλλη πατέντα. Οι εκλγοές βγάζουν μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση. 

Εδώ έχουμε την αυθεντική, όπου όποιος κερδίζει τα παίρνει όλα…

Και για να καταλάβουμε τι θέλει να πει, προσθέτει:

«ΑΝ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΣΥΝΕΠΩΣ τον Μητσοτάκη δεν περιμένουν να συγκυβερνήσει με τον Παυλόπουλο, τον Παπαγγελόπουλο και τη Θάνου»

«… ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ από τον νικητή των εκλογών να κάνει την πολιτική εκείνου που καταψηφίστηκε. Και όλοι περιμένουν να κάνει την πολιτική για την οποία εξελέγη διότι αυτή η πολιτική εγκρίθηκε από τους ψηφοφόρους» λέει ο  υμνητής του ΠΑΣΟΚ, του Βενιζέλου, του Σημίτη και βεβαίως της ΝΔ του Μητσοτάκη…

Διαβάστε επίσης: Συντονιστής κοπής πίτας Πρετεντέρης

Και επειδή εδώ έχουμε την… αυθεντική δημοκρατία συνεχίζει ο νεοφιλελεύθερος κονδυλοφόρος:

«ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΛΟΓΙΚΗ της δημοκρατίας. Την οποία ευλόγως δεν κατανοούν, ενδεχομένως ούτε συμμερίζονται, διάφοροι θαυμαστές παλαιότερων καθεστώτων του “υπαρκτού σοσιαλισμού” όπου δεν γίνονται ποτέ εκλογές».

Μην ψάχνετε να σας πει με πόσα fake news ο Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές. Μην ψάχνετε να σας πει με πόσες λαϊκίστικες κορώνες και «εθνικοπατριωτικά» φάλτσα μάζεψε όλη την ακροδεξιά μαζί του.

Ο κ. Πρετεντέρης που προφανώς θέλει να περάσει το μήνυμα τόσο για τα οικονομικά θέματα (εξάλλου μας είπε πως ο κόσμος ψήφισε ΝΔ για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι για μερίσματα και αυξήσεις μισθών), όσο και για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας πως δεν χρειάζεται καμία συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ξεπερνώντας όλα τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που επανέρχονται στη χώρα, καταλήγει:

«ΕΥΤΥΧΩΣ στην ΕΛΛΑΔΑ έχουμε δημοκρατία…»

Προσθέτει πως η δουλειά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι διαφορετική.

«Η κυβέρνηση κυβερνά. Η αντιπολίτευση ελέγχει»

Και κλείνει με μία απαραίτητη αναφορά στη Σοβιετική Ένωση (μας τέλειωσε η Βενεζουέλα, η Αργεντινή και η… Κορέα)

«ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, όποιος διαφωνεί μπορεί να μετακομίσει στο ένδοξο καντόνι του Απεντζελ* – όπου όμως δεν νομίζω να ψηφίζουν δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ η συναίνεση είναι καλό πράγμα. Αλλά η δημοκρατία είναι ακόμη καλύτερο»

Και όταν λέει Δημοκρατία ο κύριος Πρετεντέρης εννοεί αυτό το σύστημα που έριξε τη χώρα στα βράχια…

Σημείωση:

* Ελβετικό καντόνι

Διαβάστε όλο το άρθρο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter