O προβλέψιμος στα πάντα Μητσοτάκης

O προβλέψιμος στα πάντα Μητσοτάκης

Ενας πρωθυπουργός πολιτεύεται έχοντας στόχο εχθροί και φίλοι να προσλαμβάνουν σωστά τα μηνύματα που στέλνει ώστε η πολιτική του να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Σε καμιά περίπτωση δεν δηλώνει ο… ίδιος ποιο είναι το μήνυμα!

Γι’ αυτό τον λόγο η ζέση με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει στον Ντόναλντ Τραμπ ότι «η Ελλάδα είναι αξιόπιστος και προβλέψιμος σύμμαχος» δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, εκτός βέβαια από τα ειρωνικά μειδιάματα των περισσότερων που την άκουσαν και ιδίως των Αμερικανών συνομιλητών του. Γιατί ποιος δεν θέλει να κερδίζει πολλά, συμβολικά και ουσιαστικά, χωρίς να προσφέρει οτιδήποτε; Και είτε αρέσει είτε όχι στους «γαλάζιους» «μετακλητούς» και στα «γαλαζοπράσινα» golden boys, από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ οι μόνοι που βγήκαν κερδισμένοι ήταν οι Αμερικανοί και οι μικροπολιτικοί σχεδιασμοί των επιτελών του «επιτελικού κράτους» για την ψήφο της ομογένειας.

Η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτε. Και δεν κέρδισε κυρίως γιατί η πολιτική Μητσοτάκη την κατέστησε προβλέψιμη! Οι Αμερικανοί επιτελείς δηλαδή γνώριζαν ότι εάν υπάρχει κάποιος απολύτως προβλέψιμος είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Του έδωσαν λοιπόν τη δυνατότητα για κάμποσες… σέλφι και πήραν ένα «ναι σε όλα», ακόμη και σε αυτά που θα πουν ή θα ζητήσουν εν καιρώ, χωρίς να δώσουν το παραμικρό.

Είχαμε δηλαδή ένα επιθεωρησιακό win-win, όπου η μια πλευρά κερδίζει βάσεις, αεροδρόμια, λιμάνια, ενεργειακές συμφωνίες και εξοπλιστικά συμβόλαια και η «άλλη»… φωτογραφίες και βίντεο! Με άλλα λόγια… χάντρες και καθρεφτάκια που θα τα πλασάρει στους ιθαγενείς για πολύτιμους λίθους η βιομηχανία των νεοφιλελεύθερων επιτελικών αφηγήσεων. Αλλά και αυτή η ρημαδοτεχνική με τις… χάντρες τώρα πλέον είναι απολύτως προβλέψιμη: Μητσοτάκης ανφάς, πάει το κοινωνικό μέρισμα, Μητσοτάκης προφίλ, δώσ’ του χιλιαρικάκια στα golden boys, Μητσοτάκης με Μαρέβα μαζί, κι άλλο «μπαϊπάς» στο δημόσιο με έναν ακόμη ιδιώτη να κλείνει χρυσοφόρα συμβόλαια!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter