Ο «πρόεδρος», ο «Σωτήρης», οι ειδικοί και το lockdown

Δεν φταίμε εμείς, φταίει η πανδημία που ξεσάλωσε, φταίει η νεολαία που δεν υπάκουσε, φταίει ακόμη, όπως προς έκπληξή του ανακάλυψε ο πρωθυπουργός, το γεγονός ότι υπάρχουν και αυτοί που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους. 

Φταίμε όλοι εκτός από τον «πρόεδρο», φταίμε όλοι εκτός από τον «Σωτήρη», το πρόσωπο της επιστήμης της υποταγμένης στα κελεύσματα της εξουσίας, φταίμε όλοι εκτός από το «επιτελικό κράτος» που άλλα ανακοινώνει το πρωί και άλλα αποφασίζει το βράδυ. «Η χαλάρωση έφερε το δεύτερο κύμα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θυσιάζοντας για λίγο τις αέναες διακοπές του, διακοπές ενός αιώνιου κρατικού λειτουργού που προέρχεται από μια οικογένεια αϊδίως σιτιζόμενη από τον κρατικό κορβανά. Διακοπές και χαλάρωση στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, διακοπές και χαλάρωση στην κρίση με την Τουρκία, διακοπές και χαλάρωση στις φυσικές καταστροφές... Διακοπές, χαλάρωση και φωτογραφίες για να αναδεικνύεται η υπέρκομψη παρουσία του και να αντιδιαστέλλεται προς την ατημέλητη παρουσία των βασικών του αντιπάλων. Και να πανηγυρίζουν τα καλοπετσωμένα ΜΜΕ για την ηγεμονία της εικόνας η οποία παράγει κοινωνιοπαθή ιδεοληψία και αιμοσταγή κυνισμό. Μας οδηγεί πάλι σε παύση της οικονομικής δραστηριότητας, μας οδηγεί πάλι σε εγκλεισμό στα σπίτια, μας οδηγεί πάλι σε εικόνες της πόλης όπου οι αστυνομικοί είναι περισσότεροι από τους πολίτες. Ακουσε, είπε, τις εισηγήσεις των ειδικών. Κι εμείς αναρωτιόμαστε πού ήταν οι ειδικοί και τι είδους εισηγήσεις έκαναν όταν με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης άνοιγε τα σύνορα στον τουρισμό ακολουθώντας τις επιταγές της TUI ή όταν ο Στέλιος Πέτσας δήλωνε με περίσσιο θράσος «Ευτυχώς που δεν ακούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πετάξαμε εκατομμύρια για ΜΕΘ». Μάλλον θα κοίταζαν τις υπέρκομψες φωτογραφίες διακοπών του υπέρκομψου πρωθυπουργικού ζεύγους και θα είχαν πάθει αφωνία. Συμβαίνει αυτό στους επιστήμονες όταν παθαίνουν οσφυοκαμψία μπροστά στην εξουσία, «Σωτήρη» μου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.