Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφορεί τον Πιερ Μοσκοβισί (Photos)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφορεί τον Πιερ Μοσκοβισί (Photos)

Στη συμβολή και στο ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Πιερ Μοσκοβισί στην υπεράσπιση της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, καθώς και στην πολύ θετική στάση του, σε ότι αφορά την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο πολιτικών ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης είναι διακινδύνευση για την ενότητα της ίδιας της Ευρωζώνης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια της παρασημοφόρησης του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την μεγάλη τιμή, τόνισε ότι είναι αδιανόητο να φανταστούμε την Ελλάδα εκτός της καρδιάς της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να δίνει την ίδια μάχη, που δίνει εδώ και χρόνια, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει μέχρι στιγμής μεγάλο θάρρος.

«Η Ελλάδα είναι λίγο σαν τον φοίνικα θεωρώ, είναι μια χώρα που έχει επιδείξει πολύ μεγάλο θάρρος. Το επιδείκνυε πάντα και συνεχίζει μέσω των ηγετών της», ανέφερε ο Πιέρ Μοσκοβισί, και προέτρεψε να συνεχίσουν προς την ίδια κατεύθυνση. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του, θα συνεχίσει να ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, καθώς και ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι θα συνεχίσει να είναι ένας απαιτητικός φίλος για την Ελλάδα, που θα βρίσκεται πάντα πλάι της και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι και θα είναι σημείο αναφοράς για όλους μας στην Ευρώπη.

Στην τελετή Παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο παρέστησαν επίσης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης και ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί, καθώς και η σύζυγος του Πιέρ Μοσκοβισί, Aν Μισέλ Μπαστερί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter