Πρόεδρος Χώρας Γορτυνίας στο documentonews.gr: «Πυροσβέστης δεν πάτησε στο χωριό και σήμερα όλοι κάνουν το κομμάτι τους»

Πρόεδρος Χώρας Γορτυνίας στο documentonews.gr: «Πυροσβέστης δεν πάτησε στο χωριό και σήμερα όλοι κάνουν το κομμάτι τους»

Έπρεπε να έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» ο πρόεδρος του χωριού Χώρα Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, για να επιχειρήσουν πυροσβεστικές δυνάμεις όταν οι φλόγες κατέκαψαν 15 σπίτια.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι σοκαριστικές δηλώσεις του κ. Δημητρακόπουλου στο arcadiaspot.gr. «Ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας ρώτησε την Πυροσβεστική αν μπορεί να σταλεί ένα πυροσβεστικό για να σβήσει τα σπίτια που καίγονταν. Αρνήθηκαν να στείλουν και ο Ταξίαρχος με ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο» δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού με τη φωνή του να «σπάει» από τη συγκίνηση.

Ο κ. Δημητρακόπουλος μίλησε στο documentonews.gr, τονίζοντας πως η φωτιά άφησε πίσω της «σκέτη μαυρίλα». Σε σχέση με τις δηλώσεις που έχουν προκαλέσει σάλο, εξήγησε: «Ο ταξίαρχος ήταν ¨νοματάρχης¨ παλιά στο χωριό και γι΄ αυτό μίλησα έτσι. Το παλικάρι μου είπε ότι ενημέρωσε την Πυροσβεστική και του απάντησαν ότι δεν μπορούν. Τότε, μου είπε αν έχω πολιτικό μέσο για να πάρει την Πυροσβεστική». Ξεκαθάρισε δε ότι δεν κατηγορεί τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, αφού «προσπάθησε να βοηθήσει».

Σε σχέση με την απουσία της Πυροσβεστικής, αφηγήθηκε ότι «το μοναδικό όχημα που πέρασε ήταν 2 – 3 τα ξημερώματα της Κυριακής και τους ζήτησα να σβήσουν τα σπίτια που καίγονταν, αλλά μου απάντησαν ότι δεν έχουν εντολή να ρίξουν νερό». Μάλιστα, περιγράφει τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες τη φωτιά στην περιοχή: «Χθες, τα πυροσβεστικά ήταν στον Προφήτη Ηλία, 900 μέτρα μακριά από το χωριό. Μόλις τους πλησίασε η φωτιά, πήγαιναν πιο κάτω κι αυτό ήταν το… παιχνίδι τους. Στο χωριό, στο αγνάντιο όπως λέμε εμείς εδώ, η Πυροσβεστική δεν πάτησε».

Σε σχέση με όσα εκτυλίχθηκαν την επόμενη μέρα στο χωριό και τους πέριξ οικισμούς, ο πρόεδρος καυτηριάζει το γεγονός ότι «ήρθαν όλοι να μας ¨ικανοποιήσουν¨ κατόπιν εορτής για να κάνουν το κομμάτι τους…».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter