Ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης στη Βουλή – Όλα στο φως μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης στη Βουλή – Όλα στο φως μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Στις τρεις το μεσημέρι ο προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της μεταβίβασης του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης θα περάσει το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά υποθέσεις κακοδιαχείρισης στον χώρο της υγείας από το 1997 έως και το 2014. Μετά τις αποκαλύψεις-φωτιά της εφημερίδας Documento, o πρώην ισχυρός άντρας του Ντυνάν έχει προαναγγείλει – μέσω του Documento – ότι θα μιλήσει με ονόματα υπουργών για την υπόθεση.

Ο προφυλακισμένος για μίζα 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία και για δεκάδες παροχές υγείας με σκανδαλώδεις εκπτώσεις στο «Ντυνάν» σε σημαίνοντα πρόσωπα της χώρας, έχει προαναγγείλει αποκαλύψεις στην αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα Documento και στον Βασίλη Αγγελόπουλο. 

Σε ένα σημείο της συνέντευξης είχε πει: “Εγώ προφυλακίστηκα επειδή δήθεν πήρα μίζα το 1998. Για την οικονομία της συζήτησης εγώ θα πω ναι, τα πήρα, πράγμα που δεν συνέβη. Τι σχέση έχει αυτό και θα το κρίνει η Δικαιοσύνη με τους διορισμένους από τον κ. Γεωργιάδη και από τις κυβερνήσεις αυτές; Δικαιούται να διαπραγματεύεται οποιοσδήποτε πολιτικός με τραπεζίτη το νοσοκομείο;

Μιλάτε για τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και τον κ. Λοβέρδο;

Βεβαίως, μιλάω για τους υπουργούς στους οποίους αναφέρθηκα και για τους οποίους η εφημερίδα σας ήταν η πρώτη που έγραψε κάτι.

Υπήρξε κάποιο σύμφωνο για την πώληση του «Ντυνάν» με τον κ. Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργός Υγείας;

Ναι, βέβαια, υπήρξε και δεν ήταν σύμφωνο αλλά μνημόνιο και μάλιστα τριμερές, δηλαδή μεταξύ του κ. Γεωργιάδη, εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς και εκπροσώπων των διορισμένων από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη.

Τεράστιο σκάνδαλο τη μεταβίβαση του “Ερρίκος Ντυνάν”

 Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, χαρακτήρισε «τεράστιο σκάνδαλο τη μεταβίβαση του “Ερρίκος Ντυνάν” σε ιδιωτικά συμφέροντα».

«Η μεταβίβαση του “Ερρίκος Ντυνάν” σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο από μόνο του σαν γεγονός. Έχουμε ένα νοσοκομείο, ένα κοινωφελές ίδρυμα που ιδρύθηκε με δωρεά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πολλαπλώς ευνοήθηκε, χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο διαχρονικά, μέσα από συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, οι οποίες αποτυπώνονται ανάγλυφα σε μια δικογραφία που έχει έρθει στη Βουλή και από ένα σύνολο εγγράφων και στοιχείων, τα οποία περιέρχονται σιγά σιγά στη γνώση μας. Έχουμε, λοιπόν, και τη μεταβίβαση αυτής της περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα μεθοδευμένα. Σ’ αυτή τη διαδικασία μεταβίβασης ενεργότατο ρόλο έχουν παίξει τουλάχιστον τρεις υπουργοί, δήλωσε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Ονόματα, επώνυμα και ποσά

«Όλα θα ειπωθούν με ονόματα, ποσά και επώνυμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Και εκεί κανείς δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, για το διαχρονικό σκάνδαλο του “Ερρίκος Ντυνάν”» είχε σχολιάσει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter