Ο «προσωπικός γιατρός» στις πλάτες των υγειονομικών των Κέντρων Υγείας

Ο «προσωπικός γιατρός» στις πλάτες των υγειονομικών των Κέντρων Υγείας

Το επιπλέον βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι γιατροί των κέντρων υγείας με τον θεσμό του «προσωπικού γιατρού» λόγω της απροθυμίας των ιδιωτών γιατρών να συμμετέχουν, σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Με βάσει τα στοιχεία μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί στο σύστημα ως προσωπικοί γιατροί 3.200 γιατροί εκ των οποίων 2.000 γιατροί που υπηρετούν σε μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης του ΕΣΥ και μόνο 1.200 ιδιώτες ιατροί. Δεν μπορεί να πετύχει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού στηριζόμενος στους ελάχιστους ειδικευμένους γιατρούς του ΕΣΥ  των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης(Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων κ.α.λ.) με δεδομένο ότι εφημερεύουν στα Κέντρα Υγείας, σε κοντινά νοσοκομεία που έχουν ελλείψεις σε γιατρούς, προσφέρουν νυχθημερόν υπηρεσίες σε έκτακτα περιστατικά στα κέντρα υγείας ή επί τόπου στη περιοχή ευθύνης των κέντρων Υγείας, διακομίζουν έκτακτα περιστατικά στα νοσοκομεία, εμβολιασμοί στο κέντρο υγείας ή  κατ’ οίκον παρουσία γιατρού  κ.λ.π.»
Ο ίδιος εξηγεί ότι ακόμα και χωρίς ρεπό οι γιατροί δεν θα προλαβαίνουν «πως είναι λοιπόν δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να καταφέρουν να εξετάζουν επί πλέον  1.500 με 2.000 πολίτες ως προσωπικοί ιατροί οι οποίοι ήδη  τους έχουν επιλέξει μέσω της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Και ακατάπαυστα χωρίς ρεπό, άδειες  να δουλεύουν όλο το 24ωρο δεν προλαβαίνουν. Οι εφημερίες στα κέντρα υγείας, τα κοντινά νοσοκομεία που συμμετέχουν οι γιατροί των κέντρων υγείας, των περιφερειακών ιατρείων  ξεκινάνε από το πρωί, χωρίς να  γνωρίζουν το πρόγραμμα  που βγαίνει τελευταία στιγμή είτε για εφημερίες στα κέντρα υγείας, είτε για εφημερίες σε κοντινά νοσοκομεία. Πως λοιπόν  ως προσωπικοί ιατροί μπορούν να κάνουν προγραμματισμό και να κλείσουν  ραντεβού   για ένα δίμηνο στους πολίτες έως 20/9» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter