Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης προειδοποιεί για τις αρνητικές συνέπειες της έντασης ΗΠΑ-Κίνας

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης προειδοποιεί για τις αρνητικές συνέπειες της έντασης ΗΠΑ-Κίνας

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο λανθασμένων υπολογισμών στις εντάσεις στο Στενό της Ταϊβάν. Εστιάζοντας στις εντάσεις είπε πως θεωρεί απίθανο να εκτονωθούν σύντομα καθώς η βαθιά καχυποψία και η περιορισμένη εμπλοκή μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας λειτουργούν ως τροχοπέδη.

Σε μια τηλεοπτική ομιλία ενόψει της εθνικής εορτής της πόλης-κράτους, ο Λι είπε ότι η Σιγκαπούρη θα πληγεί από αυτήν την έντονη αντιπαράθεση και την ένταση στην περιοχή, η οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα μέλλον λιγότερο ειρηνικό και σταθερό από δω και στο εξής.

«Γύρω μας, έρχεται καταιγίδα. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας επιδεινώνονται, με δυσεπίλυτα ζητήματα, βαθιές καχυποψίες και περιορισμένη εμπλοκή», τόνισε ο Λι.

«Αυτό είναι απίθανο να βελτιωθεί σύντομα. Επιπλέον, λάθος υπολογισμοί ή ατυχήματα μπορούν εύκολα να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα».

Ο Λι υπογράμμισε ότι οι οικονομικές προκλήσεις είναι πιο άμεσες και ότι οι προοπτικές της Σιγκαπούρης έχουν «θολώσει σημαντικά», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει περισσότερα μέτρα μέσα στους επόμενους μήνες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές.

Ο πληθωρισμός της Σιγκαπούρης έφτασε σε υψηλό πάνω από μια δεκαετία τους τελευταίους μήνες και η κεντρική της τράπεζα αυστηροποίησε τη νομισματική της πολιτική στις 14 Ιουλίου για να αντιμετωπίσει την πίεση του κόστους ζωής.

Η κυβέρβνηση είχε ανακοινώσει νωρίτερα πακέτο στήριξης για ομάδες κυρίως χαμηλότερου εισοδήματος για να μετριάσει το αυξημένο κόστος ζωής από τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter