Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης προειδοποιεί για τις αρνητικές συνέπειες της έντασης ΗΠΑ-Κίνας

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο λανθασμένων υπολογισμών στις εντάσεις στο Στενό της Ταϊβάν. Εστιάζοντας στις εντάσεις είπε πως θεωρεί απίθανο να εκτονωθούν σύντομα καθώς η βαθιά καχυποψία και η περιορισμένη εμπλοκή μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας λειτουργούν ως τροχοπέδη.

Σε μια τηλεοπτική ομιλία ενόψει της εθνικής εορτής της πόλης-κράτους, ο Λι είπε ότι η Σιγκαπούρη θα πληγεί από αυτήν την έντονη αντιπαράθεση και την ένταση στην περιοχή, η οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα μέλλον λιγότερο ειρηνικό και σταθερό από δω και στο εξής.

«Γύρω μας, έρχεται καταιγίδα. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας επιδεινώνονται, με δυσεπίλυτα ζητήματα, βαθιές καχυποψίες και περιορισμένη εμπλοκή», τόνισε ο Λι.

«Αυτό είναι απίθανο να βελτιωθεί σύντομα. Επιπλέον, λάθος υπολογισμοί ή ατυχήματα μπορούν εύκολα να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα».

Ο Λι υπογράμμισε ότι οι οικονομικές προκλήσεις είναι πιο άμεσες και ότι οι προοπτικές της Σιγκαπούρης έχουν «θολώσει σημαντικά», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει περισσότερα μέτρα μέσα στους επόμενους μήνες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές.

Ο πληθωρισμός της Σιγκαπούρης έφτασε σε υψηλό πάνω από μια δεκαετία τους τελευταίους μήνες και η κεντρική της τράπεζα αυστηροποίησε τη νομισματική της πολιτική στις 14 Ιουλίου για να αντιμετωπίσει την πίεση του κόστους ζωής.

Η κυβέρβνηση είχε ανακοινώσει νωρίτερα πακέτο στήριξης για ομάδες κυρίως χαμηλότερου εισοδήματος για να μετριάσει το αυξημένο κόστος ζωής από τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Ετικέτες