Ο πρωθυπουργός του «δεν γνωρίζω τίποτε»

Ο πρωθυπουργός του «δεν γνωρίζω τίποτε»

Οσο πληθαίνουν τα στοιχεία που η δημοσιογραφική έρευνα φέρνει στο φως τόσο γίνεται σαφέστερο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ έχουν στήσει ένα τεράστιο δίκτυο παρακολουθήσεων που αρχίζει από τους… γύρω τους και φτάνει στους απέναντι, συμπεριλαμβάνοντας υπουργούς, συμβούλους, στελέχη της αντιπολίτευσης και επιχειρηματίες. Παρά τα αναμφισβήτητα στοιχεία όμως, η «γαλάζια» επικοινωνιακή βελόνα έχει κολλήσει στο «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτε».

Δεν γνώριζε λοιπόν για τις παρακολουθήσεις κι ας δείχνει πάντοτε αυτόν η απάντηση στο ποιος είχε λόγο να τις ζητήσει. Οπότε η «άγνοια» είναι προσχηματική. Δυστυχώς όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ που έχουν αναλάβει εργολαβικά την αγιογράφησή του, η επικοινωνιακή «άγνοια» για το σύστημα των κοριών πάει χέρι χέρι με την ουσιαστική αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Γιατί μπορεί ο πρωθυπουργός να δηλώνει ότι γνωρίζει τι τρέχει και τι πρέπει να γίνει στην παιδεία, την υγεία και την οικονομία, όπου τάχα μου στρώνει με άσφαλτο τη λεωφόρο της ανάπτυξης, αλλά και σε αυτούς τους τομείς όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι όσα λέει είναι έπεα πτερόεντα που τα αμολάει για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια τα πετσωμένα Μέσα. Στην πραγματικότητα αυτός και η κυβέρνησή του δεν έχουν πράξει οτιδήποτε που να αφήνει θετικό αποτύπωμα. Γι’ αυτό όλα πηγαίνουν κατά διαόλου εκτός από τις αναφορές των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων.

Γιατί με λόγια του αέρα και κολπάκια από τη «σχολή» του Αδωνη και τη ρητορική του Βορίδη δεν αυξάνεται το εισόδημά μας ούτε γεμίζει το «καλάθι του νοικοκυριού». Οπότε και η κυβερνητική αισιοδοξία δεν είναι πραγματική αλλά… εικονική, σκηνές από ένα έργο στο οποίο ετοιμάζεται να πέσει η αυλαία.

Στο μόνο που φαίνεται να γνωρίζει τι κάνει είναι τα εθνικά: απέσυρε με πρόγραμμα τα τεθωρακισμένα οχήματα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και δεν κάνει τίποτε για να τα αντικαταστήσει. Οπως γνωρίζει επίσης τι συζήτησε με τον Ερντογάν στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, μόνο που το κράτησε για τον εαυτό του και ξέχασε να μας ενημερώσει σχετικά, όπως επισημαίνουν κάθε τόσο με νόημα ακόμη και «γαλάζια» στελέχη.

Ολα αυτά βέβαια συνυπολογιζόμενα βγάζουν μόνο ένα συμπέρασμα, αυτό στο οποίο έχει ήδη καταλήξει και ο ίδιος, αλλά δεν μπορεί να το παραδεχτεί δημοσίως: ο κύκλος της πρωθυπουργίας του ολοκληρώνεται και η αναπόφευκτη πτώση του έρχεται. Το ζήτημα πια είναι ένα και μόνο: να γυρίσουμε σελίδα όσο γίνεται πιο γρήγορα και να εμποδίσουμε κατά το δυνατόν όσα ετοιμάζει μες στον πανικό του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter