Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη ΝΔ: «Νέο πατριωτισμός» με ολίγον από… Μπαμπινιώτη και πατριδοκαπηλεία

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη ΝΔ: «Νέο πατριωτισμός» με ολίγον από… Μπαμπινιώτη και πατριδοκαπηλεία

Στο «νέο υπεύθυνο πατριωτισμό» αναφέρθηκε στην ομιλία στο 12 συνέδριο της ΝΔ ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μιχάλης Κωσταράκος.

Κατά την προσωπική του διαπίστωση, «η Ελλάδα κάνει βήματα πίσω το τελευταίο διάστημα», αναφερόμενος στα «θέματα ασφάλειας και άμυνας, πατριωτισμού και εθνικού φρονήματος, υπερηφάνειας, αλλά και αποτελεσματικότητος», όπου πρόσθεσε πως «αδικαιολόγητα οπισθοχωρεί».

Πατριωτισμός και Μπαμπινιώτης

Ο κ. Κωσταράκος εξήγησε στη συνέχεια πώς εννοεί τον πατριωτισμό: 

«Οποτεδήποτε μια χώρα αντιμετώπιζε κρίση, αναζητούσε και εύρισκε στηρίγματα, ανατρέχοντας στην ιστορία της και στις αξίες της, και επικαλούνταν την αγάπη των πολιτών για την Πατρίδα τους. Δηλαδή, τον πατριωτισμό τους. Η καταφυγή στον πατριωτισμό ήταν και παραμένει μια εξαιρετικά ασφαλής πρόταση αντιμετώπισης εθνικών κρίσεων. Προς αποφυγή της οποιαδήποτε παρεξήγησης, μιλώ για τον πατριωτισμό, όπως αυτός ορίζεται στο λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας του καθηγητή Μπαμπινιώτη. Πατριωτισμός είναι η έμπρακτη αφοσίωση και αγάπη κάποιου προς την Πατρίδα του. Και δίνω έμφαση στον προσδιορισμό έμπρακτη. Αφοσίωση και αγάπη με αποδείξεις. Και, κατά συνέπεια, με κόστος και με θυσίες».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Κωσταράκος επιτέθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «τα αποτελέσματα της πολιτικής μας έναντι της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονία, θεωρώ ότι μόνο απογοήτευση και οργή μπορεί να μας κατακλύζουν», χαρακτηρίζοντας δε τη Συμφωνία ως «μια αναίτια ήττα, την οποία υπεστήκαμε, χωρίς καν να πολεμήσουμε». Συνέχισε με “βολές” κατά της κυβέρνησης λέγοντας: « Η ίδια η ελληνική Κυβέρνηση ήταν εκείνη που απεμπόλησε την ιστορία μας, διότι δεν πίστευε σε αυτήν. Διότι ξεκάθαρα την χαρακτηρίζει έλλειψη πατριωτισμού. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βλέπουμε καθημερινά μέσω των δηλώσεων του πρωθυπουργού των Σκοπίων.»

Καταλήγοντας είπε ότι «ο υπεύθυνος πατριωτισμός θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Για μια ισχυρότερη Ελλάδα: την Ελλάδα που μας αξίζει». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter