Ο πρώην βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Μίχος, απαξίωσε να παραστεί στο δικαστήριο για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

Ο Νίκος Μίχος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, απαξίωσε να παραστεί στο δικαστήριο που είχε σήμερα για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Δεν εκπροσωπήθηκε ούτε από δικηγόρο.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Ε Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας πρότεινε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 20 μηνών αλλά το δικαστήριο (πρόεδρος Ηλίας Ζαγοριανός) ήταν επιεικέστερο και του επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Την απόφαση για την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη είχε λάβει η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής, καθώς δεν είχε προσκομίσει δικαιολογητικά, που του ζητήθηκαν, μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις που ο ίδιος είχε αιτηθεί. Όπως ακούστηκε σήμερα στο Δικαστήριο τα δικαιολογητικά αφορούσαν στην προέλευση ενός ποσού της τάξης των 120.000 ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.