Ο… πρωθυπουργεύων

Ο… πρωθυπουργεύων

Ασχολείται με ό,τι κινείται και ό,τι πετάει. Στο Μαξίμου ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. 

Θεωρείται ο νο 2 της κυβέρνησης και δείχνει ότι το ξέρει και το απολαμβάνει. Για όλα παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά συνήθως με προχειρότητα, νομικίστικη προσέγγιση και άγνοια των δεδομένων. Χαρακτηριστικά είναι η ανιστόρητη δήλωσή του ότι η απλή αναλογική έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία (!) και το μπάχαλο που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο πιέζοντας τον υφυπουργό Αθλητισμού να κάνει δήλωση για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, η οποία έφερε απέναντι στην κυβέρνηση τους οπαδούς και του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ηθελε μαεστρία αυτό!

Αναζητεί προστασία

Εξαλλος παραμένει, απ’ ό,τι μαθαίνω, ο Μάκης Βορίδης με το χουνέρι που έχει πάθει από τη βασιλόπιτα των 12.000 ευρώ. Αυτό που τον ενόχλησε είναι ότι η αποκάλυψη ήρθε σε περίοδο κατά την οποία γίνονται οι κρίσεις των υπουργών και στο Μαξίμου προετοιμάζουν τον ανασχηματισμό – όπου, όπως σας έχει γράψει ο Doctor, ο υπουργός δεν έχει πολλούς φίλους.

Εκείνοι που άκουσαν τα σχολιανά τους από τον Μ. Βορίδη είναι τα στελέχη που έχει διορίσει ο ίδιος στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Δεν με προστατεύσατε» τους είπε σε έντονο ύφος. Ο Μ. Βορίδης θεωρεί ότι έπρεπε να του επισημάνουν τον κίνδυνο της δημοσιοποίησης της δαπάνης. Κυρίως όμως θύμωσε γιατί υπήρξε η διαρροή από «κύκλους του υπουργείου» που κατηγορούσε για «μικροπολιτική» τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου με αποτέλεσμα να γιγαντωθεί το θέμα.

Με τους Θεσσαλούς

Πάντως ο Μάκης Βορίδης έχει και άλλους πονοκέφαλους στο υπουργείο του. Οντας άσχετος με τα αγροτικά θέματα έκανε μια «συμμαχία» με τις θεσσαλικές εταιρείες παραγωγής γάλακτος (Ολυμπος, Μπίζιος κ.ά). Αυτό προκάλεσε την οργή των παραγωγών της Ηπείρου (Δωδώνη, Ηπειρος κ.ά.) καθώς ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για το ποιος θα κυριαρχήσει στην αγορά.

Λέγεται ότι μία από τις αιτίες που ο Μ. Βορίδης προτίμησε το θεσσαλικό λόμπι ήταν η παρουσία της Στέλλας Μπίζιου στα έδρανα της ΝΔ στη Βουλή. Η νεαρή δικηγόρος από την Ελασσόνα είναι η κόρη του επιχειρηματία Νίκου Μπίζιου που ηγείται της ομώνυμης τυροκομικής εταιρείας, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Και όσο να ’ναι βοήθησε το λόμπι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter