Ο πρωθυπουργός ενημέρωση την Προέδρο της Δημοκρατίας για Υγεία και μέτρα στήριξης της οικονομίας

Ο πρωθυπουργός ενημέρωση την Προέδρο της Δημοκρατίας για Υγεία και μέτρα στήριξης της οικονομίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε σήμερα μέσω τηλεδιασκεψης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις στα θέματα δημόσιας Υγείας και για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης -όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ – ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ σημείωσε πως αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ανεδείχθη μέσα από την υγειονομική κρίση ένας τεκμηριωμένος τεχνοκρατικός επιστημονικός λόγος ο οποίος αποτελεί και μία διακομματική απάντηση στο λαϊκισμό, στην υπερβολή και στα fake news απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή ωριμότητα και υπευθυνότητα του ελληνικού λαού στη συμμόρφωση με τα μέτρα, τα οποία αναγκαστήκαμε να πάρουμε», τόνισε πως ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι αυτό το οποίο υπερτερεί είναι η υπηρέτηση του συλλογικού καλού, δηλαδή η υγεία του πληθυσμού, και προσέθεσε πως η κοινωνία αγκάλιασε αυτή την πολιτική.

Ο πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο την ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την υποχώρηση του υγειονομικού κινδύνου και χαρακτήρισε «επόμενο μεγάλο στοίχημα» την επούλωση των πληγών της οικονομίας ώστε «το οικονομικό πλήγμα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βαθύ».

Απέδωσε επίσης πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ανεδείχθη πάλι μέσα από την κρίση «ένας τεκμηριωμένος τεχνοκρατικός επιστημονικός λόγος, ο οποίος νομίζω ότι αποτελεί και μία διακομματική απάντηση στο λαϊκισμό, στην υπερβολή, στα fake news από όπου και αν αυτά προέρχονται» ενώ στάθηκε ιδιαίτερα «στη φροντίδα για τους πιο αδύναμους, είτε αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι είτε αυτοί είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιθώριο, ενδεχομένως, της κοινωνίας, άνθρωποι με οικονομικά προβλήματα- και τα οικονομικά μέτρα τα οποία πήρε η κυβέρνηση απευθύνονται σε όλους και για αυτό και έχουν ένα χαρακτήρα ισότητας και δικαιοσύνης».

Από την πλευρά της, η κ.Σακελλαροπούλου είπε ότι «έχει δημιουργηθεί αυτή η όμορφη παράδοση μέσα στις δύσκολες μέρες που περνάμε να παρακολουθούν το απόγευμα όλοι την εκπομπή αυτή με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Χαρδαλιά» κάτι που «έχει βοηθήσει πολύ στο να περάσουμε αυτή την περιπέτεια, στο κομμάτι το ψυχολογικό».

«Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω πώς θα πορευτούμε την επόμενη ημέρα, και αυτό που αναφέρατε είναι πολύ σωστό: ότι εξαιτίας της σημερινής συγκυρίας, και τώρα τα μέτρα για τους αδύναμους, αλλά κυρίως την επόμενη μέρα, σε επίπεδο εργασίας, οικονομίας, ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενίσχυσης των εργαζομένων και φυσικά των ηλικιωμένων που είναι η ομάδα που βάλλεται αυτή τη στιγμή αρκετά η ομάδα πληθυσμού, είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Αντιλαμβάνομαι ότι έχετε ήδη δώσει τις προσπάθειές σας και πρέπει όλοι με τον τρόπο του ο καθένας, βέβαια, να στηρίξουμε» είπε η ΠτΔ.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης πέρα από τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, ήταν η προστασία της εργασίας, των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης, και εκτίμησε ότι οι πολιτικές που δρομολογήθηκαν «μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης θα είναι -στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό ελεγχόμενες». Προσέθεσε ότι όλη η Ευρώπη θα βρεθεί σε ύφεση, και δεν θα μπορεί και η Ελλάδα να αποτελεί εξαίρεση, αλλά «το ζήτημα είναι το πλήγμα, το μεγάλο πλήγμα απ’ αυτή την υγειονομική κρίση, το οικονομικό πλήγμα να είναι όσο το δυνατό λιγότερο βαθύ. Και από τη στιγμή που θα υποχωρήσει ο υγειονομικός κίνδυνος, δεν είμαστε εκεί ακόμα, θέλω να το τονίσω αυτό, να μπορούμε με σχετικά μεγάλη ταχύτητα να επανεκκινήσουμε την οικονομική δραστηριότητα, πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών ώστε να προλάβουμε μία ενδεχόμενη νέα έξαρση της επιδημίας». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter