Ο πρωτοπόρος της ελεύθερης ραδιοφωνίας Μarios Blackman, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο πρωτοπόρος της ελεύθερης ραδιοφωνίας Μarios Blackman, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο πρωτοπόρος της ελεύθερης ραδιοφωνίας Μarios Blackman μιλάει για την ιστορία της στον Σπύρο Οικόπουλο και με θλίψη διαπιστώνει: «Το ραδιόφωνο πεθαίνει. Οι ταξιτζήδες και τα εκατά ακούν ακόμη ραδιόφωνο»

– Ο Αργύρης Μπακιρτζής σε συνέντευξη του στη Μαρίνα Αγγελάκη αναφέρεται στα αγαπημένα του παιδιόθεν σεργιάνια στα παλιατζίδικα της Θεσσαλονίκης, και στη δουλειά του ως αρχαιολόγου, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για τις πολιτικές πιέσεις που οδηγούν σε φίμωση των διαφορετικών φωνών στον Τύπο.

– Ο συνθέτης Βιμ Μέρτενς μιλάει στον Σπύρο Οικόπουλο λίγο προτού έρθει στην Ελλάδα και τονίζει: «Όσοι ασχολούμαστε με τη μουσική βρισκόμαστε σε αναζήτηση καινούργιων πραγμάτων, συνδυασμών, σχέσεων και συμπεριφορών, ώστε να καταφέρουμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι».

– Ο Μπονγκ Τζουνγκ- Χο ήταν ο θριαμβευτής του φετινού φεστιβάλ Κανών με τα «Παράσιτα». Σε συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη ο νοτιοκορεατής σκηνοθέτης αναφέρεται στις εκφάνσεις του άγριου καπιταλισμού που όλοι βιώνουμε σήμερα.

– Ο καθηγητής του Yale Νίκολας Α. Χρηστάκης σε συνέντευξη του στην Έμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Προσχέδιο – Οι εξελικτικές ρίζες μιας καλής κοινωνίας» μιλά για την κοινωνική παρόρμηση να φτιάχνουμε ιδανικές κοινωνίες.

– Ο Τζέιμς Πάτναμ ιστορικός τέχνης και καθηγητής στο University of the Arts London, μιλάει με την Ασημίνα Κανιάρη, επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ και διδάκτωρ της Τέχνης του Πανεπιστημίου Οξφόρδης, με αφορμή την επικείμενη ομιλία του στην ΑΣΚΤ.

– Η προσβάσιμη δωρεάν εφαρμογή «My City, My Sounds» συστήνει στο κοινό της Θεσσαλονίκης έναν πρωτότυπο ηχητικό περίπατο προκειμένου να αφουγκραστούμε την πόλη… αλλιώς. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

– Αντάρτισσες ενάντια στην πατριαρχία. Η καλλιτεχνική πράξη της Ελένης Τζιρτζιλάκη στο Ρέθυμνο με τίτλο «Μemoria. Γυναίκες στο Βουνό», επαναφέρει στο κέντρο του κάδρου τις μαχήτριες του Εμφυλίου. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

– Μία συζήτηση με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη με αφορμή ένα περιπατητικό δοκίμιο που διοργανώνει στο κέντρο της Αθήνας με τίτλο «Επίσκεψη». Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

– Στη στήλη New Entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη μας συστήνεται ο ηθοποιός Νίκος Μάνεσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter