Ο πρώτος αγιασμός στη Βουλή εν καιρώ Covid-19 (Photos)

Ο πρώτος αγιασμός στη Βουλή εν καιρώ Covid-19 (Photos)

Ιδιάζων ήταν ο πρώτος -και μακάρι, τελευταίος- αγιασμός στη Βουλή σε συνθήκες πανδημίας.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου, με περίπου 60 βουλευτές να παρευρίσκονται στην αίθουσα της Ολομέλειας, τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις και φορώντας μάσκα.

Μάσκα φορούσαν και οι 4 ιερείς που πλαισίωναν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος ήταν ο μόνος εντός της αιθούσης που αποχωρίστηκε τη μάσκα του προκειμένου να ψάλλει. Όσον αφορά το μήνυμα που είθισται να απευθύνει προς την εθνική αντιπροσωπεία ο αρχιεπίσκοπος, ευχήθηκε δύναμη και υγεία στους βουλευτές «για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο» που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Μετά το πέρας της τελετής, ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας ξαναφόρεσε τη μάσκα του.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν οι υπουργοί, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκη Κεραμέως, Χρήστος Σταϊκούρας και Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος είχε σύντομη χειραψία και στιχομυθία με τον αρχιεπίσκοπο. Ως προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το «παρών» έδωσαν μόνο οι Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά. Πλησίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρισκόταν η γραμματέας της Κ.Ο., Όλγα Γεροβασίλη, ενώ δίπλα στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η «μάστιγα» του… αθόρυβου

Σε κάθε αγιασμό κάποιος ή κάποιοι βουλευτές θα τραβήξουν τα βλέμματα λόγω της αμέλειάς τους να βάλουν τα κινητά τους τηλέφωνα σε κατάσταση αθόρυβου. Την τιμητική τους είχαν αυτήν την φορά ο Βασίλης Βιλιάρδος, βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, και η Χαρά Κασφαντάρη από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου «συνελήφθη» να κοιτά αμήχανα γύρω του, φοβούμενος ότι τράβηξε την προσοχή, όταν ο ήχος κλήσης του κινητού του ακούστηκε στην αίθουσα.

Παράλληλα, βουλευτής της ΝΔ προσπαθούσε εναγωνίως να κάνει ζουμ για να βγάλει φωτογραφία με το κινητό του -μάλλον- τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την ώρα που έψελνε, χωρίς να είναι γνωστό αν η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία.





Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter