Ο πρώτος συρμός του μετρό φτάνει στη Θεσσαλονίκη για δοκιμές (Photos)

Ο πρώτος συρμός του μετρό φτάνει στη Θεσσαλονίκη για δοκιμές (Photos)

Φωτογραφίες από τον πρώτο συρμό του Μετρό Θεσσαλονίκης ανήρτησε στο Facebook ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook:

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Αυτός είναι ο πρώτος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης. Φορτώνεται στο εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία και ξεκινά το ταξίδι για την Ελλάδα! #Μετρό_Θεσσαλονίκης #πρώτοςσυρμός #Hitachi»

https://www.facebook.com/mylopoulos.yannis/posts/2112320645547350

Όπως είπε στη Voria.gr ο κ. Μυλόπουλος, ο συρμός φορτώθηκε σήμερα στο εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία και θα πάει στο Μπρίντεζι, όπου θα φορτωθεί σε πλοίο κι από εκεί θα φτάσει Ηγουμενίτσα. Στην Ελλάδα θα φορτωθεί σε δυο νταλίκες για να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να τοποθετηθεί στο αμαξοστάσιο, που είναι έτοιμο να τον υποδεχτεί. Αυτό υπολογίζεται θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

«Στο επόμενο διάστημα θα έρχονται σταδιακά και οι 18 συρμοί, ώστε να είναι εδώ στο τέλος του 2020, όταν θα αρχίσει η λειτουργία του Μετρό», είπε ο κ. Μυλόπουλος.

Αυτός ο πρώτος συρμός θα χρησιμοποιηθεί για τις πρώτες δοκιμές του μετρό. Όπως τονίζει ο κ. Μυλόπουλος, «στο επόμενο διάστημα ο συρμός θα τοποθετηθεί στις σιδηροτροχιές και θα αρχίσουν οι πρώτες δοκιμές. Το φθινόπωρο θα αρχίσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα».

Στόχος είναι το Μετρό να δοθεί περίπου τον Νοέμβριο του 2020 σε εμπορική λειτουργία.


Πληροφορίες: Facebook, www.voria.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter