Ο Ψαριανός και ο πανικός σύμβουλοι του Κυριάκου

Ο Ψαριανός και ο πανικός σύμβουλοι του Κυριάκου

Νομικά θα στραφεί, όπως άφησε να εννοηθεί στο Documento, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Indra στην Ελλάδα Κώστας Τριανταφύλλης εναντίον του Γρηγόρη Ψαριανού λόγω των όσων υπονόησε ο βουλευτής του Ποταμιού – είναι ακόμη πιθανό να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με τη ΝΔ – σχετικά με το ενδεχόμενο νοθείας στις προσεχείς ελληνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Να πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Γρ. Ψαριανός έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Κρατήστε τη φίρμα “INDRA”. Εταιρεία (ισπανική) που εμπλέκεται στη νοθεία των εκλογών υπέρ του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Το ονοματάκι αυτό θα το βρούμε μπροστά μας οσονούπω… στις εκλογές εφ’ όσον η Singular Logic δηλώνει αδυναμία τετραπλών εκλογών. Οι τύποι άφησαν αποτυπώματα». Ο Γρ. Ψαριανός συνόδευσε το σχόλιό του με μια φωτογραφία από τα εκδοτήρια του μετρό στη Θεσσαλονίκη, όπου απεικονίζεται το όνομα της Indra, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Τα επικίνδυνα σενάρια περί νοθείας –χωρίς να κατονομάζει την Indra– αναπαράχθηκαν και από τον δημοσιογράφο και υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ Γιάννη Λοβέρδο: «Αληθεύει ότι οι Συριζαίοι προσπαθούν να ξεφορτωθούν την Singular Logic απ την καταμέτρηση του εκλογικού αποτελέσματος? Είναι αλήθεια ότι γι’αυτό συζητούν με άλλες, πιο… ελεγχόμενες εταιρίες? Φόβοι για νόθευση των εκλογών, έχουν αρχίσει να εκφράζονται. Ελπίζω να μην επαληθευτούν!».


Σενάρια νοθείας και από Κυριάκο – Μαρέβα

Η είδηση ότι δύο ενεργά πολιτικά πρόσωπα αναπαρήγαγαν σενάρια περί νόθευσης της εκλογικής διαδικασίας πέρασε στα ψιλά, όπως άλλωστε συμβαίνει με την πλειονότητα των δηλώσεων των συγκεκριμένων. Ομως το tweet του Γρ. Ψαριανού έσπευσε να αναπαραγάγει και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν σχετικά με το κατά πόσο η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενστερνίζεται τα όσα έγραψε ο Γρ. Ψαριανός στο tweet του έσπευσε να διαλύσει με δηλώσεις του στην Πολιτική Γραμματεία της ΝΔ ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης ρίχνοντας νερό στον μύλο της διάδοσης αυτών των ακραίων και επικίνδυνων σεναρίων: «Θέλω, λοιπόν, σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Κι αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές τον Μάιο».

Η συγκεκριμένη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, «αγγίζει τα όρια της θεσμικής εκτροπής και συνιστά μέγιστη προσβολή προς όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών που διασφαλίζουν κάθε φορά την ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών».

«Θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ο Ψαριανός»

Το Documento επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της Indra στην Ελλάδα Κ. Τριανταφύλλη, ο οποίος έστρεψε κατά κύριο λόγο τα πυρά του εναντίον του Γρ. Ψαριανού: «Ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γκραμπόφσκι απλώς αναπαρήγαγαν κάτι το οποίο είναι ψευδές χωρίς να το εξακριβώσουν. Τώρα ο κ. Ψαριανός για ποιον λόγο το έκανε αυτό δεν το ξέρω. Θα πρέπει να μας το απαντήσει ο ίδιος. Πάντως εμείς ουδέποτε έχουμε μιλήσει –η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2004– για εκλογές ή εκλογικά συστήματα, παρότι είναι ένας τομέας της Indra πολύ αναπτυγμένος».

Σε ερώτησή μας ο κ. Τριανταφύλλης άφησε να εννοηθεί ότι η Indra θα στραφεί νομικά εναντίον του κ. Ψαριανού: «Αυτό που πρέπει να ρωτήσετε είναι πώς εμείς σχεδιάζουμε να κινηθούμε εναντίον του κ. Ψαριανού, γιατί αυτός ξεκίνησε την ιστορία και δεν είναι στο απυρόβλητο. Του κ. Μητσοτάκη του είπαν κάποιοι κάτι, το πήρε και το είπε. Αλλά ο κ. Ψαριανός που ονοματίζει εταιρείες και βγάζει φωτογραφίες δεν είναι στο απυρόβλητο».

«Από εκεί και πέρα το τι θα κάνουμε είναι άλλο θέμα, αλλά το αν θα κινηθούμε εναντίον του συγκεκριμένου (σ.σ.: του Κυρ. Μητσοτάκη) και θα αφήσουμε τον κ. Ψαριανό που το έβγαλε δεν νομίζω ότι είναι σωστό να το λέμε. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρει όνομα εταιρείας, αλλά πρακτικές που μπορεί να ακολουθηθούν. Αυτό μπορεί να αναφέρεται στη δική μας εταιρεία ή σε οποιαδήποτε άλλη. Ούτε η κ. Μαρέβα αναφέρεται στην Indra, απλώς αναπαρήγαγε το tweet του Ψαριανού. Δεν είναι το ίδιο».

«Το τι μπορεί να πει ο καθένας αυτή την εποχή, ειδικά από αυτές τις θέσεις, είναι κάτι με το οποίο δεν μπορούμε ούτε θέλουμε να ασχοληθούμε. Τα όσα όμως είπε ο κ. Ψαριανός, ότι δηλαδή η Indra ήταν εμπλεκόμενη στις τελευταίες εκλογές του κ. Μαδούρο, είναι απολύτως ψευδή, διότι η εταιρεία έχει αποχωρήσει (σ.σ.: από την εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα) από το 2005».

Σχετικά με τη δυναμική της Indra ο κ. Τριανταφύλλης δήλωσε: «Εχει τζίρο 3,7 δισ. ετησίως, δραστηριοποιείται σε 158 χώρες και δεν μπορεί ο καθένας να λέει τα δικά του. Στην Ελλάδα έχει αναλάβει πολλά σημαντικά έργα, όπως τα συστήματα συλλογής κομίστρων της Αττικό Μετρό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter