Ο ψεύτικος λόγος ντύνεται ωραία με ψεύτικες εικόνες

Ο ψεύτικος λόγος ντύνεται ωραία με ψεύτικες εικόνες

Μετά την πλασματική εικόνα που προσπάθησε να περάσει στους πολίτες σχετικά με τον μέσο όρο των μαθητών ανά τάξη στα ελληνικά σχολεία, που όπως λέει είναι 17 και αφού ήδη είχε προχωρήσει στην αύξηση του ορίου στους 25, η υπουργός παιδείας κάνει ό,τι μπορεί για να ξεχάσουμε πως ακριβώς είναι το ελληνικό δημόσιο σχολείο. 

Η Νίκη Κεραμέως έκανε μία ανάρτησή στα social media, στην οποία ευλογεί τα γένια της, για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που όπως διατείνεται πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα φέτος. Καλό είναι η υπουργός αντί να προσπαθεί να καρπωθεί τις αναγκαιότητες της πανδημίας, να αποδεχτεί, ότι είμαστε σε περίοδο έκτακτης ανάγκης κατά την οποία επιβάλλεται το υπουργείο να τοποθετήσει νωρίς εκπαιδευτικούς, για να μπορέσει να διαχειριστεί ένα ενδεχόμενο lockdown. 

Με δύο λόγια: Ένα τμήμα χωρίς δάσκαλο σε περίοδο πανδημίας δεν μπορεί να μοιραστεί σε άλλα τμήματα, αλλά και οι υπόλοιποι δάσκαλοι δεν μπορούν να το καλύπτουν εναλλάξ. Άρα η πρόσληψη αναπληρωτών που πραγματοποιήθηκε όντως νωρίτερα φέτος και προσπαθεί πάση θυσία να καρπωθεί η ΝΔ, είναι αναγκαίο αποτέλεσμα της πανδημίας. 

Η ίδια η Ν. Κεραμέως στην ανάρτησή της δεν αναφέρει καν ότι φέτος αναπληρωτές με πολυετή προϋπηρεσία θα μείνουν εκτός αφού κατέβηκαν εκατοντάδες θέσεις στον πίνακα μετά τις αλλαγές του υπουργείου σχετικά με τη μοριοδότηση ή έστω ότι πολλοί από τους αναπληρωτές που δούλεψαν πέρυσι δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα ανεργίας και έχει σχεδόν φτάσει ο Σεπτέμβριος. 

Όλα τα παραπάνω φυσικά συνοδεύονταν από μία φωτογραφία, μάλλον σχολείου, μάλλον ιδιωτικού και μάλλον εξωτερικού. Η κα Κεραμέως συγκεκριμένα χρησιμοποίησε μία φωτογραφία από το Adobe Stock, η οποία είναι κοινής λήψης και έχει χρησιμοποιηθεί σε εκατοντάδες ΜΜΕ ανά τον κόσμο. Μία αναζήτηση στο google αρκεί για να το διαπιστώσει κάποιος.

Γιατί όμως η υπουργός δεν έβαλε μία φωτογραφία από ένα ελληνικό δημόσιο σχολείο; Έλλειψη δεν υπάρχει, πρακτορεία έχουμε, προσωπικό αρχείο σίγουρα θα έχει… Λέτε να φταίει ότι τα ελληνικά σχολεία δεν είναι καινούρια; Δεν έχουν μονοθέσια θρανία και δεν είναι τόσο καθαρά;

Ο ψεύτικος λόγος ντύνεται ωραία με ψεύτικες εικόνες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter