Ο Ψινάκης «κοσμεί» κάδο απορριμμάτων στον Μαραθώνα (Photos)

Ο Ψινάκης «κοσμεί»  κάδο απορριμμάτων στον Μαραθώνα (Photos)

Μπορεί ο Ηλίας Ψινάκης να έγινε δεκτός μετά Βαΐων και κλάδων (αρχικά) στον Μαραθώνα, η πρόσφατη καταστροφή ωστόσο έπληξε το «image» του (στην καλύτερη περίπτωση).

Άλλοτε λέει πως θα μας πει «όταν πρέπει» τι συνέβη, άλλοτε ότι το σπίτι του κάηκε και αυτό, χωρίς ωστόσο να φαίνονται εμφανή δείγματα φωτιάς ενώ γυρίζει την πλάτη στην πλειοψηφία που του ζητά να παραιτηθεί…

Ένας κάδος όμως παραμένει αγέρωχος με τη μορφή του επάνω…

Για την ακρίβεια, ένα γκράφιτι του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη «κοσμεί» έναν κάδο απορριμμάτων.

Πρόκειται για ένα παλιό έργο του καλλιτέχνη με το ψευδώνυμο «Hambas». Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, Μαραθωνίτες κάλεσαν τον καλλιτέχνη στην πόλη τους για να ζωγραφίσει τη μορφή του δημάρχου τους σε κάδο.

Γιατί ζωγράφισε και τον Ψινάκη

Όπως διαβάζουμε ανέλαβε το έργο στον Μαραθώνα  καθώς φίλοι του τού είχαν ζητήσει να φέρει εις πέρας μία ακόμα «ειδική αποστολή»: να ζωγραφίσει σε κάδο απορριμμάτων το πρόσωπο του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. Και αυτό επειδή του είχαν μεταφέρει την απογοήτευσή τους από το μέχρι στιγμής έργο του στον δήμο. Εκείνος φυσικά δεν τους χάλασε χατίρι και το πρόσωπο του Ηλία Ψινάκη κοσμεί ήδη έναν από τους κάδους σκουπιδιών της περιοχής. 

Δείτε τις φωτογραφίες από την eurokinissi

To «who is who» του καλλιτέχνη:

Ο «Hambas» έχει ζωγραφίσει έλληνες και ξένους πολιτικούς σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα μέρη της Αττικής.

Ο Hambas ξεκίνησε ως ζωγράφος το 2012 και μέχρι το 2014 συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Νέα Υόρκη. Το 2014 ξεκίνησε δυναμικά τις τοιχογραφίες στους δρόμους, σε δημόσια σχολεία και ιδιωτικά κτίρια.

Το 2015, δε, φιλοτέχνησε στην Κεντρική Αγορά Αθηνών ένα έργο που εκτείνεται σε 30 μέτρα και από τότε συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες όπως η Coca-Cola, η Marlboro, η Superga, η Nike, ενώ έχει συμμετάσχει πολλές φορές και σε φεστιβάλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter