Ο Ψυχρός Πόλεμος στη μόδα του μαγιό στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Ψυχρός Πόλεμος στη μόδα του μαγιό στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Από τα χειροποίητα μαγιό των Σοβιετικών πολιτών και την εμφάνιση της Σβετλάνα Σβετλίτσναγια στο φιλμ «Brilliantovaya ruka» και το αμερικανικό μπικίνι που έγινε μπαντίνι, μικροκίνι, μονοκίνι, σκερτίνι, στρινγκ μπικίνι, τανκίνι και τρικίνι η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ συγκρούστηκαν και στις παραλίες. Κείμενο: Έμυ Ντούρου, Παναγιώτης Φρούντζος.

Η σκηνοθέτρια της παράστασης «Φιλική Εταιρεία. Η αδελφότητα πίσω από την επανάσταση» Ιόλη Ανδρεάδη μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για τους τρεις πρωτεργάτες της Εταιρείας, τις προσδοκίες τους, τις διαψεύσεις τους για να καταλήξει πως τελικά οι καταπιεσμένοι δεν απελευθερώθηκαν από τους καταπιεστές τους.

Ο σύμβουλος σε θέματα τουρισμού δρ Άγγελος Βλάχος συζητάει με την Ηλέκτρα Ζαργάνη για την κοινωνική ιστορία του τουρισμού: από τον καιρό του Ελευθέριου Βενιζέλου και στη συνέχεια του Μεταξά στους οι χίπηδες και τους τεντιμπόηδες στα νησιά, το εθνικό branding με φόντο το Αιγαίο και την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης».

Ο ακτιβιστής συγγραφέας του βιβλίου «Οι Τσιγγάνοι της Θεσσαλονίκης» Γιώργος Τσιτιρίδης μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τους Ρομά του Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή το βιβλίο του «Πέτρος Σωκράτους Κόκκαλης» ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου εξιστορεί στον Παναγιώτη Φρούντζο τη ζωή του εμβληματικού κομμουνιστή γιατρού. 

Η Γκρέτα Πιτούλη-Καζαντζή μας ξεναγεί στη δική της Αστυπάλαια, την «πεταλούδα του Αιγαίου» όπου ο βιωματικός χρόνος είναι απόλυτη έννοια. 

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης κάνει διακοπές στη Σύρο και βρίσκει την ευκαιρία να ιχνηλατήσει το αστικό παρελθόν της Ερμούπολης.      

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter