Ο Πύργος… έρχεται στην Ταινιοθήκη

Ο Πύργος… έρχεται στην Ταινιοθήκη

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική_x000D_
κινηματογραφική γιορτή της χώρας, απέκτησε έναν νέο «σύμμαχο», την Ταινιοθήκη_x000D_
της Ελλάδος, που ανοίγει τις πύλες της στο πιο απαιτητικό κοινό, τα παιδιά και_x000D_
τους εφήβους, και προσκαλεί στον χώρο της όλη την οικογένεια για ένα_x000D_
συναρπαστικό διήμερο. 

Στις 26 και 27/1 η Ταινιοθήκη θα προβάλει (για πρώτη φορά) τις βραβευμένες ταινίες του 21ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της 18ης Camera Zizanio, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους σινεφίλ όλων των ηλικιών να πάρουν μια μικρή γεύση τού τι συμβαίνει κάθε χρόνο στο φεστιβάλ, ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης στο είδος του. Το διαγωνιστικό πρόγραμμα που επέλεξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου είναι αντιπροσωπευτικό των τάσεων που επικρατούν διεθνώς στον κινηματογράφο για την παιδική και νεανική ηλικία.

Η ταινία που ξεχώρισε φέτος και απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας είναι η φετινή επίσημη πρόταση της Κένυας για τα Oσκαρ «Σούπα Μόντο» του Likarion Wainaina. Η ταινία παρακολουθεί τους δύο τελευταίους μήνες ζωής της εννιάχρονης Τζο από την Κένυα, η οποία λατρεύει τις ταινίες δράσης με υπερήρωες. Σε ένδειξη συμπαράστασης όλο το χωριό αποφασίζει να την αντιμετωπίσει ως supergirl και το κοριτσάκι περνάει τις πιο ευτυχισμένες εβδομάδες της ζωής του. Μην τη χάσετε! Μη χάσετε επίσης το animation «Τσίου – τσίου» (Zhanna Bekmambetova, Ρωσία) που μέσα σε μόλις έντεκα λεπτά συμπυκνώνει τον κύκλο της ζωής και απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας animation μικρού μήκους της Κριτικής Επιτροπής των Παιδιών.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 16.00 έως τις 24.00 με ενιαίο εισιτήριο για το πρόγραμμα κάθε μέρας (5 ευρώ). Οι ταινίες της Camera Zizanio –τις οποίες έχουν δημιουργήσει μαθητές από όλο τον κόσμο– θα προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο στις 16.00. Για κάθε εισιτήριο προσφέρεται η νέα έκδοση του φεστιβάλ, «Εικόνας μεταχειρίζου, ω διδάσκαλε», με πρωτοποριακά κείμενα του Κωστή Παλαμά για τον κινηματογράφο και τον ρόλο του στην εκπαίδευση, γραμμένα εν έτει 1915.

INFΟ

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου)

Aναλυτικά το πρόγραμμα: olympiafestival.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter