Ο Πύργος της Βαβέλ

Ο Πύργος της Βαβέλ

Θα φύγει, δεν θα φύγει η ομάδα Αχτσιόγλου.
Θα μαζευτούν, δεν θα μαζευτούν 10 βουλευτές για να κάνουν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Μίλησε, δεν μίλησε ο Νάσος Ηλιόπουλος για «βούρκο» στη διάσκεψη των «6+6».
Θα φτιάξουν, δεν θα φτιάξουν νέο κόμμα οι 46 αποχωρήσαντες της «Ομπρέλας».
Θα διαλυθεί, δεν θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πήρε, δεν πήρε τηλέφωνο ο Στέφανος Κασσελάκης τη Σία Αναγνωστοπούλου για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την ανάρτηση Πολάκη.
Λυπάται, δεν λυπάται ο Αλέξης Τσίπρας για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό δεν είναι κόμμα, ζευγάρι σε εκπομπή της Σία Λιαροπούλου από τα 90s είναι, που τσακώνεται και οι τηλεθεατές δεν καταλαβαίνουν καν σε ποια γλώσσα μιλάνε.

*** Είσαι στέλεχος και δεν σου αρέσει ο νέος πρόεδρος; Φεύγεις. Σου αρέσει ο νέος πρόεδρος; Μένεις. Είσαι ψηφοφόρος και δεν σου αρέσει ο νέος πρόεδρος; Μην ξαναψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ. Σου αρέσει ο νέος πρόεδρος; Ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Απλά και όμορφα, δεν καταλαβαίνω όλα τα υπόλοιπα κι αυτή την εμετική τοξικότητα στα social media που βυθίζει το κόμμα ακόμα πιο βαθιά στον πάτο του βαρελιού. Κι όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον ανελέητο πόλεμο, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ανοίκειες επιθέσεις, θέλουν να λέγονται αριστεροί και προοδευτικοί; Να με συγχωρείτε, αλλά τίποτα το αριστερό και προοδευτικό δεν έχει όλο αυτό. Μόνο από ντροπή χαρακτηρίζεται, την οποία προφανώς και δεν αισθάνονται. Κανείς τους.

*** Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν να επιλέξουν, όπως προβλέπει το καταστατικό που δεν ψήφισαν εκείνοι αλλά τα ίδια τα στελέχη του κόμματος, τον νέο πρόεδρο και όχι μόνο το έκαναν, αλλά το έκαναν και με εμφατικό τρόπο. Σε όποιον δεν του αρέσει το αποτέλεσμα και είναι δικαίωμά του αυτό, παίρνει τα μπογαλάκια του και φεύγει. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέλεξαν βουλευτές για να πλακώνονται, αλλά για να ασκήσουν γόνιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση. Οι μισοί το έχουν ξεχάσει αυτό και πήραν – και θα πάρουν κι αυτό τον μήνα – τη βουλευτική τους αποζημίωση χωρίς ουσιαστικά να έχουν κάνει το παραμικρό στη Βουλή τις τελευταίες 6-7 εβδομάδες.

*** Πανηγυρίζει και ο Μητσοτάκης βλέποντας όλα αυτά. Και πώς να μην πανηγυρίζει δηλαδή; Αντιπολίτευση δεν έχει, τα ΜΜΕ τον χειροκροτούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, όλα καλά. Καβάλα στο άλογο η πρωθυπουργάρα μας, να γράφει ιστορία. Τα είχε πει. Να πείτε ότι δεν τα είχε πει… «Θα είμαστε αντιπολίτευση του εαυτού μας», είχε δηλώσει και εμείς γελάγαμε.

*** Η εφημερίδα «Δημοκρατία» αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή ότι νεφρολογικό κέντρο, στο οποίο ιδιοκτήτες φέρονται να είναι ο αδερφός και ο πατέρας του βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Λιβανού, λειτουργεί από το 2021 – με κυβέρνηση ΝΔ δηλαδή – χωρίς άδεια. Έγινε κανένας δημόσιος διάλογος; Το ακούσατε κάπου; Διαβάσατε κάποια ανακοίνωση; Ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε. Ευτυχώς δηλαδή που ρώτησαν σχετικώς τον Παύλο Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πήρε μια θεσμική υπόσταση. Αλλιώς…

*** Οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη ψάχνουν τρόπους (αρκετές το κατάφεραν) να μειώσουν το ΦΠΑ όπως και όπου μπορούν. Εδώ, πάλι, ο Μητσοτάκης ψάχνει τρόπους να αυξήσει το ΦΠΑ για να φουσκώσουν κι άλλο τα ήδη αυξημένα έσοδα από φόρους. Αναμένεται, λοιπόν, να επανέλθει στο 24% ο ΦΠΑ στα αναψυκτικά ή στο ανθρακούχο νερό, ενώ εξετάζονται εάν θα προστεθούν το εμφιαλωμένο νερό, το τσάι, η μπίρα χωρίς αλκοόλ και τα ροφήματα σοκολάτας. Μετά θα μας δώσει κάποιο pass για να τον ξαναψηφίσουμε. Όμορφα, νοικοκυρεμένα πράγματα.

*** Η αγαπημένη σας εφημερίδα, το Documento, έκλεισε 7 χρόνια ζωής, αποκαλύπτοντας σκάνδαλα, ασκώντας με ενοχλητικό τρόπο το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, ελέγχοντας την εξουσία. Πολεμήσαμε και θα συνεχίσουμε να πολεμούμε παρά τον επιχειρούμενο οικονομικό στραγγαλισμό, παρά τις λίστες Πέτσα, παρά τις απειλές και τις φοβέρες. Γιατί το Documento είναι κάτι παραπάνω από μια εφημερίδα ή ένα site.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter