Ο Ραγκούσης ετοιμάζεται για… αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ο Ραγκούσης ετοιμάζεται για… αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Μπορεί τον επόμενο πρωθυπουργό, που θα προκύψει μετά τις εκλογές όποτε αυτές γίνουν, να μην τον γνωρίζουμε ακόμη, αλλά τουλάχιστον έχουμε… έτοιμο τον επόμενο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης! 

Γιατί σύμφωνα με τις επιδιώξεις και προβλέψεις του Γιάννη Ραγκούση, που ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της νέας κεντροαριστερής παράταξης, ο στόχος του δεν είναι να νικήσει την Φώφη Γεννηματά ή τον Γιώργο Καμίνη, αλλά να κερδίσει τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Και επειδή και αυτός – δεν είναι ο μόνος, άλλωστε, στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ) – βλέπει τη ΝΔ του Μητσοτάκη επόμενη κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι αν οι πολίτες τον ψηφίσουν και γίνει πρόεδρος του νέου φορέα, «τότε θα έχουν ψηφίσει για την ηγεσία της επόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης»! Όπως είπε χαρακτηριστικά, μάλιστα, «όποιος ψηφίσει Ραγκούση, ψηφίζει για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να επιλέξουν αν ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές θα είναι ο επικεφαλής του νέου κεντροαριστερού φορέα ή ο Αλέξης Τσίπρας. Τέτοια σιγουριά!

Και μπορεί να ανέβασε τον πήχη για το νέο φορέα, θεωρώντας ήδη πως έχει τη δεύτερη θέση στο… τσεπάκι, ωστόσο, διεμήνυσε – μάλλον στους συντρόφους του εντός, εκτός και επί… τα αυτά, της ΔΗΣΥ – ότι όποιος λέει «ναι» σε κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ουσιαστικά λέει «ναι» σε Τσίπρα για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, πάντως, διευκρίνισε ότι η συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού δεσμεύει όσους εκτεθούν στην ψηφοφορία να παραμείνουν στο νέο κόμμα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Και προσέθεσε ότι δεν βάζει ως προϋπόθεση τη διάλυση των κομμάτων, που αποτελούν σήμερα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ωστόσο, η απόφαση του καθενός, όπως είπε, θα πρέπει να είναι οριστική: «Όσοι συμμετέχουν το κάνουν άνευ όρων και θα παραμείνουν μέχρι τέλους».

Ο Γιάννης Ραγκούσης, που εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να προστεθεί στη συμβατική ψηφοφορία και η ηλεκτρονική, με βάση τις απαραίτητες εγγυήσεις διαφάνειας, κάλεσε και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter