Ο Ραγκούσης καταγγέλλει εμπαιγμό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην υπόθεση των φυλακών Κορυδαλλού

Ο Ραγκούσης καταγγέλλει εμπαιγμό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην υπόθεση των φυλακών Κορυδαλλού

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, καταγγέλλει εμπαιγμό την κυβέρνηση για τη δήθεν απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού.

«Πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 3 ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη. Επειδή έχουμε χρέος να πορευόμαστε με βάση την αλήθεια, οφείλουμε να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας, τον τραγικό κυβερνητικό εμπαιγμό σχετικά με το μείζον θέμα της πολυπόθητης απομάκρυνσης των φυλακών», σημειώνει ο κ. Ραγκούσης, παραθέτοντας λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στελεχών της κυβέρνησης.

«Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, τον Ιούλιο του 2019, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε πει επί λέξει και μάλιστα σε ενεστώτα χρόνο: «Οι φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρονται εκτός αστικού ιστού και φεύγουν από την Δυτική Αθήνα. Οι παλαιές εγκαταστάσεις κατεδαφίζονται. Ο Κορυδαλλός και οι γύρω γειτονιές, επιτέλους, θα ανασάνουν.

Τον Νοέμβριο του 2020, σε συνέχεια του κ .Μητσοτάκη, η ανεκδιήγητη π. Γεν. Γραμ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σ. Νικολάου, δήλωσε: « …αυτό σημαίνει ότι αρχές του 2021 προχωράμε στη δημοπράτηση του έργου. Και σε περίπου ένα χρόνο από τότε, στις αρχές του 2022, θα μπορούμε να κόψουμε κορδέλα».

Εν τέλει, σε αντίθεση με όσα λέγονταν προεκλογικά, η αλήθεια βρίσκεται, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, στα όσα υποστήριξε ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαθανασίου, σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Στις 9 Ιουνίου 2022, ο νέος Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Προ. Πο., κ. Κ. Παπαθανασίου, με τον πιο επίσημο τρόπο, δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής:«… όσον αφορά την διαδικασία (για την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού) για την ανέγερση των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο όντως είναι ένα περίπλοκο εγχείρημα το οποίο θα πάρει χρόνια. Δεν θέλω να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2028 με τίποτα…»! «Πριν το 2028, με τίποτα»!

Ο κ. Ραγκούσης καταλήγει στη δήλωσή του, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Δυστυχώς, μας κορόιδεψαν. Στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτε το ουσιαστικό επί 3 χρόνια. Ας μην διανοηθούν λοιπόν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που ήδη ξεκίνησε, να αναφερθούν ξανά σε αυτό το θέμα. Θα είναι πρόκληση και βάναυση προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών του Κορυδαλλού».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter