Ο Ράμα δημεύει τις περιουσίες των Ελλήνων στην Χειμάρρα – Τσίπρας: Αν ισχύει, θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη

Ο Ράμα δημεύει τις περιουσίες των Ελλήνων στην Χειμάρρα – Τσίπρας: Αν ισχύει, θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη

Η αλβανική κυβέρνηση του Έντι Ράμα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της γειτονικής χώρας, προχωρά στην δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων στην Χειμάρρα, ακολουθώντας έτσι μία απόφαση του υπουργικού συμβουλίου από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αυτή η κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα την απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος, από το Βουκουρέστι όπου βρίσκεται για την τετραμερή σύνοδο, δήλωσε ότι: «Σήμερα μαθαίνω ότι είχαμε μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα. Αν ισχύει, θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη. Υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δε μας δίνει αισιοδοξία για την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που έχουμε- δεν υπάρχουν . Ελπίζω να διαψευστώ. Γιατί η βούληση όλων μας, το σύνολο των χωρών, είναι να κάνει βήματα προκειμένου να γίνει η ευρωπαϊκή προοπτική μια πραγματικότητα. Δεν είμαστε όμως δογματικοί. Βλέπουμε την κάθε χώρα χωριστά, βλέπουμε τις προόδους που κάνει, βλέπουμε τα βήματα αλλά θα πρέπει να είμαστε απαιτητικοί απέναντι σε αυτές τις χώρες που δεν είναι έτοιμες να κάνουν τα βήματα αυτά».

Όπως πάντως αναφέρουν πληροφορίες του documentonews.gr, το υπουργείο Εξωτερικών έχει γνώση του περιστατικού και ελέγχει την εγκυρότητά του, ενώ αντίδραση –είτε επίσημη, είτε μέσω της διπλωματικής οδού- αναμένεται αύριο Σάββατο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter