Ο Ρικ Πέρι, πρώην κυβερνήτης του Τέξας, ο υπουργός Ενέργειας του Τραμπ

Ο Ρικ Πέρι, πρώην κυβερνήτης του Τέξας, ο υπουργός Ενέργειας του Τραμπ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ότι για υπουργό Ενέργειας επέλεξε τον Ρικ Πέρι, τον πρώην κυβερνήτη του Τέξας και πρώην αντίπαλό του στη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών.

Αν η υποψηφιότητά του επικυρωθεί από την αμερικανική Γερουσία, τότε ο Πέρι θα τεθεί επικεφαλής ενός υπουργείου την κατάργηση του οποίου είχε προτείνει στη διάρκεια της εκστρατείας των προκριματικών για το χρίσμα το 2012.

Τότε είχε δηλώσει πως επιθυμεί να καταργήσει το υπουργείο Ενέργειας, όπως και αυτό του Εμπορίου και το Παιδείας. Αυτό που, μάλιστα, φαίνεται να του στοίχισε κατά πολύ στην υποψηφιότητά του ήταν το γεγονός πως ξέχασε το όνομα του υπουργείου του οποίου αναμένεται να ηγηθεί. Αφού ανέφερε το Εμπορίου και το Παιδείας είπε: «Το τρίτο. Δεν θυμάμαι. Συγγνώμη».

Ο Πέρι έχει υπάρξει υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δύο φορές, ενώ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των προκριματικών εκλογών του 2016 είχε αποκαλέσει τον Τραμπ «καρκίνωμα του συντηρητισμού». Ωστόσο, αργότερα τον υποστήριξε και έδωσε μαζί του τη μάχη για την προεδρία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter