Ο Ρικ Πιτίνο και επίσημα νέος προπονητής της εθνικής ανδρών στο μπάσκετ!

Ο Ρικ Πιτίνο και επίσημα νέος προπονητής της εθνικής ανδρών στο μπάσκετ!

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, γύρισε σελίδα και μπήκε από σήμερα κιόλας στην εποχή του… Ρικ Πιτίνο! Ο Αμερικάνος τεχνικός με το πλούσιο βιογραφικό στις ΗΠΑ αλλά και το δείγμα γραφής από την περσινή θητεία του στον Παναθηναϊκό, συναντήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί (8/11) στα γραφεία της ΕΟΚ με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αναλάβει την «επίσημη αγαπημένη».

 Οι δύο άντρες τα βρήκαν σε όλα κι έτσι ο Πιτίνο παίρνει την σκυτάλη από τον Θανάση Σκουρτόπουλο με πρώτο στόχο του να οδηγήσει την Εθνική ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 μέσω του προολυμπιακού τουρνουά.

«Είναι τιμή μου η πρόσκληση»

Λίγο μετά τη συμφωνία, ο Ρικ Πιτίνο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στις οποίες ανέφερε: «Θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά είναι τιμή για εμένα να αποδεχθώ αυτή την θέση. Ανυπομονώ. Μόλις ανακοινωθούν οι όμιλοι του προολυμπιακού τουρνουά θα παρακολουθήσω πολλά βίντεο και θα ξεκινήσω δουλειά»

Ο Βασιλακόπουλος επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον διάσημο Αμερικανό. «Είχε γίνει προεργασία. Τη συνάντηση την κάναμε για να βγάλετε φωτογραφίες», αστειεύτηκε. «Κριτήριο ήταν η προϋπηρεσία του στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό, αλλά και το όνομα που έχει, είναι ένας θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ, ειδικά στο πανεπιστημιακό. Ο Πιτίνο γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από την Ελλάδα. Δεν ψάχνουμε να του πούμε ποιος είναι ο Καλάθης και ποιος ο Αντετοκούνμπο. Τα ξέρει όλα τα παιδιά».

Για το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας, ο πρόεδρος της ΕΟΚ είπε ότι δεν άνοιξε καν σχετική συζήτηση. «Έχουμε τον Πιτίνο, επειδή ο πήχης είναι ψηλά. Δεν πάμε για τη συμμετοχή, αλλά για να νικήσουμε και να περάσουμε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Αμερικάνος κόουτς ξεκαθάρισε πως «είμαι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, ξεκίνησα πριν 10 λεπτά. Δεν θα προπονήσω την ομάδα τον Φεβρουάριο στους αγώνες των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ, αλλά στο προολυμπιακό τουρνουά». Αυτό σημαίνει ότι στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ (αντίπαλοι μας στον όμιλο είναι Λετονία, Βοσνία και Βουλγαρία) θα καθίσει στον πάγκο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter