O Ρίσι Σούνακ νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Ο τρίτος σε τρείς μήνες

O Ρίσι Σούνακ νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Ο τρίτος σε τρείς μήνες

Ο Ρίσι Σούνακ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας. Ο τρίτος πρωθυπουργός της Βρετανίας σε διάστημα λιγότερο των δυο μηνών.

Ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών θα βρίσκεται πλέον στο τιμόνι του κόμματος των Συντηρητικών αντικαθιστώντας την Λιζ Τρας, ενώ είναι ο πρώτος ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αντίπαλός του Πένι Μόρντοντ, το μεσημέρι της Δευτέρας με ανάρτησή της στο twitter ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα και τον στηρίζει για πρωθυπουργό της χώρας.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Πένυ Μόρντοντ

«Το κόμμα μας είναι τα μέλη μας. Είτε είμαστε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, είτε ακτιβιστές, είτε χρηματοδότες, είτε υποστηρικτές. Όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο στο ποιος είναι ο ηγέτης μας.

Αυτές είναι πρωτοφανείς στιγμές. Παρά το συμπιεσμένο χρονοδιάγραμμα για την ηγεσία, είναι σαφές ότι οι συνάδελφοι θεωρούν ότι χρειαζόμαστε βεβαιότητα σήμερα. Πήραν αυτή την απόφαση με καλή πίστη για το καλό της χώρας.

Τα μέλη πρέπει να γνωρίζουν ότι η πρόταση αυτή έχει ελεγχθεί δίκαια και διεξοδικά από τη συμφωνημένη διαδικασία.

Ως αποτέλεσμα, έχουμε πλέον επιλέξει τον επόμενο πρωθυπουργό μας. Η απόφαση αυτή είναι ιστορική και δείχνει, για άλλη μια φορά, την ποικιλομορφία και το ταλέντο του κόμματός μας. Ο Ρίσι έχει την πλήρη υποστήριξή μου.

Είμαι υπερήφανη για την εκστρατεία που κάναμε και ευγνώμων σε όλους εκείνους, σε όλες τις πλευρές του κόμματός μας, που με υποστήριξαν. Όλοι μας οφείλουμε στη χώρα, ο ένας στον άλλον και στον Ρίσι να ενωθούμε και να εργαστούμε μαζί για το καλό του έθνους. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

Ποιος είναι ο Ρίσι Σούνακ

Ο Σούνακ βρέθηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο στα 39 του χρόνια, όταν έγινε υπουργός Οικονομικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον κατά την έλευση της πανδημίας της COVID-19 στη χώρα θεσπίζοντας ένα πρόγραμμα άδειας άνευ αποδοχών για να υποστηρίξει εκατομμύρια εργαζόμενους στη διάρκεια των πολλαπλών lockdown.

Η οικογένειά του μετανάστευσε στη Βρετανία τα χρόνια του 1960, μια περίοδο κατά την οποία πολλοί άνθρωποι προερχόμενοι από τις πρώην βρετανικές αποικίες έφθασαν στη χώρα για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Σούνακ φοίτησε στο πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ όπου γνώρισε τη σύζυγό του Ακσάτα Μέρθι, κόρη του ινδού δισεκατομμυριούχου Ν.Ρ Ναραγιάνα Μέρθι, ιδρυτή του ινδικού κολοσσού της πληροφορικής Infosys Systems, ενώ εργάστηκε και στην Goldman Sachs ως αναλυτής.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Τύπος: Νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας η Μελόνι – Ο Σουνάκ στο δρόμο για την Ντάουνινγκ Στριτ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter