Ο ρόλος της ΕΣΗΕΑ και η απεργία πείνας της δημοσιογράφου Μαρίνας Βήχου

Ο ρόλος της ΕΣΗΕΑ και η απεργία πείνας της δημοσιογράφου Μαρίνας Βήχου

Η δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ Μαρίνα Βήχου πραγματοποιεί από την Τρίτη 23 Μαρτίου απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενη για την βίαιη κατάλυση της ελευθερίας της ενημέρωσης στη χώρα μας.

Πληροφορίες όμως που έφτασαν στο Documento αναφέρουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ετοιμάζεται να πάρει σήμερα απόφαση, με πρόσχημα τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, απομάκρυνσης της δημοσιογράφου απεργού πείνας από το πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας, έξω από τα γραφεία της Ενωσης.

Αν πράγματι η Ενωση της δημοσιογράφων πάρει τέτοια απόφαση προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών την οποία πρέπει να προασπίζει.

Αντί το διοικητικό συμβούλιο να καλέσει σε συζήτηση το μέλος της Ενωσης που επέλεξε αυτή την ακραία μορφή διαμαρτυρίας κατά της βίαιης κατάλυσης της ελευθερίας της ενημέρωσης, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει ξεκάθαρη θέση καταδικάζοντας κάθε φαινόμενο παραβίασής της, φαίνεται να επιλέγει να γίνει συνένοχος με τις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Για ακόμη μια φορά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εμφανίζεται κατώτερο των περιστάσεων και συνοδοιπόρος μιας κυβέρνησης που έχει καταλύσει το δικαίωμα της ελεύθερης και πολύπλευρης ενημέρωσης με κάθε λογής «λίστες Πέτσα» αλλά και με εξώδικα και αγωγές κατά όποιου δημοσιογράφου και εντύπου προσπαθεί να καταγγείλει τις πρακτικές της αυτές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter