Ο Ρομπέν του… κεφαλαίου «θυμήθηκε» τους φτωχούς

Ο Ρομπέν του… κεφαλαίου «θυμήθηκε» τους φτωχούς

Εν έτη 2018 ο επικεφαλής της ελληνικής δεξιάς – ενίοτε και της ακροδεξιάς- «ανακάλυψε» πως στη χώρα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει έστω κάποια αυτοκριτική γι αυτούς τους ανθρώπους που παρεμπιπτόντως οι δικές τους κυβερνήσεις έφεραν στα όρια της ανέχειας, αυτός μεταμφιέζεται σε… λωτοφάγο. Κι όχι μόνο το κάνει αυτό, θέλει να γίνουμε κι εμείς λωτοφάγοι και να σβήσουμε από τη μνήμη του μυαλού μας την νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσαν, όταν ο λαός τους έδωσε την εξουσία, και μας ζητά επίσης να ξεχάσουμε τα βάρβαρα μνημόνια που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέβαλλαν στο λαό.

Πάει πολύ όμως να βγαίνει – όπως έκανε την Τετάρτη το απόγευμα σε ομιλία του στο Ίδρυμα Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής- ο πρόεδρος της ΝΔ και να μιλά για τη φτώχεια και να μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις. Πάει πολύ να μιλά και να υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης ότι η «κυβέρνησή του» θα καθιερώσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 800.000 συμπολίτες μας ή ότι θα «δημιουργηθούν» χιλιάδες θέσεις εργασίας και ως εκ τούτο επί ημερών του – Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου- θα μειωθεί στο 7% η ανεργία.

Μέχρι να «γίνει» πρωθυπουργός – που δεν θα γίνει- ας ζητήσει στο μεταξύ μια συγνώμη από τους πολίτες που το κόμμα του κι ο ίδιος έστειλαν στον Καιάδα της ανεργίας και ας αφήσει τις μεγαλοστομίες.

Κοντολογίς, Αιδώς Αργείοι!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter