Ο Ρομπέρτο Καβάλι, τα εξωτικά prints και τα ξεβαμμένα τζιν

Ο Ρομπέρτο Καβάλι, τα εξωτικά prints και τα ξεβαμμένα τζιν

Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Ρομπέρτο Καβάλι πέθανε απόψε σε ηλικία 83 ετών στο σπίτι του στη Φλωρεντία, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του. 

Έγινε γνωστός στον κόσμο της μόδας για τα εξωτικά prints και τα ξεβαμμένα τζιν που λάνσαρε ο οίκος του τον οποίο δημιούργησε το 1970 και πούλησε το 2015 και ειδικεύτηκε στα πολυτελή ρούχα, τα αρώματα και τα δερμάτινα αξεσουάρ. Πρωτοεμφανίστηκε στο πλευρό μεγάλων σταρ όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η περιουσία του Καβάλι ξεπερνούσε τα 500 εκατ. δολάρια, παρότι μεγάλωσε με πολλές δυσκολίες καθώς η σκληρή ζωή που έζησε μετά τη δολοφονία του πατέρα του από τους ναζί, του δημιούργησε τέτοιο τραύμα ώστε έχασε τη φωνή του μέχρι τα 18 του. 

Συνήθιζε να λέει πως παρότι είχε δύσκολα χρόνια (έχασε τον πατέρα του όταν ήταν μόλις τεσσάρων και σε νεαρή ηλικία αναγκάστηκε να εργαστεί ως τοπογράφος σε ορυχείο) η ζωή στάθηκε στη συνέχεια ευγενική μαζί του. 

Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970 κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια διαδικασία εκτύπωσης σε δέρμα (προερχόταν από τη Φλωρεντία, το κέντρο δερματοποιίας της Ιταλίας) και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργεί patchworks από διαφορετικά υλικά, κάτι που του έδωσε αμέσως την πρόσβαση σε συνεργασία με τους οίκους Hermes και Pierre Cardin. 

Μεταξύ των διασημοτήτων που προτιμούν σήμερα τα ρούχα του είναι η Κιμ Καρντάσιαν και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Διαβάστε επίσης: Roberto Cavalli: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter