Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά (Photos+Video)

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά (Photos+Video)

Με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, πριν από λίγο, η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Χαλάνδρι. 

Να θυμίσουμε ότι σήμερα τα ξημερώματα, μια ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων έφτασε έξω από το κτίριο της καναδικής πρεσβείας και αφού προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία, στη συνέχεια πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές και αποχώρησαν.

Στο κείμενό τους σημειώνουν ότι η επίθεση έγινε στην συγκεκριμένα πρεσβεία για την στήριξη που παρέχει το κράτος του Καναδά  στην εταιρία Eldorado Gold και την δραστηριότητά της στις Σκουριές της Χαλκιδικής. 

To υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση επισημαίνοντας πως “τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας”. Η ανακοίνωση καταλήγοντας τονίζει πως “οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter