Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση σε «Δημοκρατία» και «Espresso» (Video)

Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση σε «Δημοκρατία» και «Espresso» (Video)

Η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε, αργά χθες το βράδυ, στα γραφεία των εφημερίδων “Δημοκρατία” και “Espresso”, στο Παγκράτι. 

Ο «Ρουβίκωνας» ανάρτησε τα ξημερώματα κείμενο και βίντεο από τη συγκεκριμένη επίθεσή του. 

Αφορμή για την επίθεση στάθηκε το πρωτοσέλιδο της Espresso στο οποίο αποκαλύπτει την ταυτότητα μίας εκ των ατόμων που προσήχθησαν από την κατάληψη στο Κουκάκι – χωρίς ωστόσο να αναφέρει πουθενά στο μεγάλο της πρωτοσέλιδο ότι αφέθηκε σχεδόν αμέσως ελεύθερη –  προβάλλοντας μάλιστα με χυδαίο τρόπο συγγενικό της πρόσωπο που είναι γνωστό στο ευρύ κοινό από τον καλλιτεχνικό χώρο. 

Αναφορά έγινε και σε ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας» το οποίο και υπογράφει η ίδια συντάκτρια, που ήθελε τον Νίκο Ρωμανό να παρακολουθεί τον Νίκο Δένδια στο Σύνταγμα, παρουσιάζοντας δε, μια φωτογραφία ως πειστήριο στην οποία θα μπορούσε να απεικονίζεται ο οποιοσδήποτε. Για το δημοσίευμα αυτό, ο Ν. Ρωμανός, πέρα από τη διάψευση που έκανε, κατέθεσε και μήνυση

«Μετά τις αθλιότητες για τον αναρχικό Νίκο Ρωμανό της εφημερίδας «Δημοκρατία» ήρθε και η ώρα της «Espresso” να ασχοληθεί με τους αναρχικούς, τις καταλήψεις και την καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος. Η γνωστή ακροδεξιά Νάντια Αλεξίου, μια δεύτερης διαλογής δημοσιογραφική περσόνα που κερνάει καφέδες στην ΓΑΔΑ, υπογράφει ένα άρθρο που στοχοποιεί αγωνιστές και ακόμα χειρότερα στοχοποιεί συγγενείς τους τους που τυχαίνει να είναι προβεβλημένα πρόσωπα στον χώρο της τέχνης. Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο από μια εφημερίδα σαν την “Espresso” ούτε και από μία δημοσιογράφο σαν την Αλεξίου», γράφει ο Ρουβίκωνας στην ανακοίνωσή του.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου που στεγάζει τις εφημερίδες, ανέβηκαν στα γραφεία, όπου πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και προκάλεσαν φθορές. Στη συνέχεια έριξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν. 

«Ο χώρος της κιτρινίλας, η δημοσιογραφία του σκανδάλου, της κλειδαρότρυπας, των εκβιασμών και της κοινωνικής παθογένειας δεν είναι κάτι αθώο, που απλά στοχεύει στα «κατώτερα ένστικτα» μιας μερίδας αναγνωστών. Απο πάντα ήταν συνδεδεμένος αυτός ο χώρος με την ακροδεξιά, με τον διάχυτο εκφασισμό. Απο πάντα εξυπηρετούσε τον νεοσυντηρητισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, τις διακρίσεις», αναφέρει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η συλλογικότητα. 

Η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία προσαγωγή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter