Ο Ρουβίκωνας υποκαθιστά τον ανύπαρκτο Δήμο Αθηναίων και ανοίγει δρόμους στα Εξάρχεια (Photos – Video)

Ο Ρουβίκωνας υποκαθιστά τον ανύπαρκτο Δήμο Αθηναίων και ανοίγει δρόμους στα Εξάρχεια (Photos – Video)
Φωτογραφία: facebook
Σε μία ακόμα πράξη αλληλεγγύης πέρασε η αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα, ανοίγοντας τους κλειστούς από τα χιόνια δρόμους, στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».
Σύμφωνα με ανάρτηση του μέλους του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη, δύο ολόκληρες ημέρες δεν εμφανιστηκε κανείς από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι κλειστοί από πάγο αλλά και από πεσμένα δέντρα.
Απ’ ό,τι φαίνεται ο Κώστας Μπακογιάννης, δίνει το παρών – ως κρατικός μηχανισμός- στην συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου, μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, όπως για παράδειγμα τη συνεχόμενη επανατοποθέτηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Εξαρχείων και αδιαφορεί πλήρως για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η αναρχική συλλογικότητα υποκαθιστά τον δήμο Αθηναίων, αφού τον Δεκέμβριο του 2020 μαζί με την κοινωνική κουζίνα El Chef μοίρασαν 250 σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες μαθητών των Εξαρχείων και του Γκύζη, την περίοδο που τα σχολεία έκλεισαν λόγω κορονοϊόυ και έτσι σταμάτησαν και τα σχολικά γεύματα που παρείχε ο Δήμος στους μαθητές και για πολλές οικογένειες ήταν η κύρια πηγή φαγητού.
Η ανάρτηση του Γιώργου Καλαϊτζίδη

«Μέλη του Ρουβίκωνα ανοίγουν δρόμους στα Εξάρχεια οι οποίοι έχουν κλείσει από τον πάγο και πεσμένα δέντρα.

Δύο μέρες οι δρόμοι είναι κλειστοί και δεν έχει εμφανιστεί κανείς από τους κρατικούς μηχανισμούς.

Αν οι δρόμοι είχαν κλείσει από κανέναν καμμένο κάδο θα είχε έρθει..στρατός».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter